Uutiset

Neljän minuutin tehoisku riitti

Vaikeasta alkukaudesta ei ollut tietoakaan, kun Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuoret niputtivat sunnuntaina Ritariareenassa vierailleen kuopiolaisen KalPan. Kerho rakensi perustan voitolleen avauserässä, jossa se teki nopeaan tahtiin kolme maalia. Hämeenlinnalaisten voittonumerot jääkiekon nuorten SM-liigassa olivat lopulta 4–1 (3–0, 0–0, 1–0).

HPK oli hereillä heti alusta. Se vei avauserää miten tahtoi ja sai kiekon KalPan maalivahdin Tuukka Smuran selän taakse kolme kertaa ennen erän puoliväliä. Eetu Tuulola avasi maalihanat ajassa 4.07, Miro Ruokonen jatkoi maalintekoa kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin ja Julius Valtonen viimeisteli ylivoimalla kotijoukkueen tehohetken vajaa kaksi minuuttia edellisestä.

– Pelasimme huikean ensimmäisen erän. Saimme tehtyä kolme maalia ja veimme peliä miten tahdoimme. Jokainen pelaaja oli hommissa, mutta kukaan ei kuitenkaan yrittänyt tehdä liikaa muiden hommia, kehui HPK:n päävalmentaja Olli Salo omiensa esitystä.

Kerhon valmennusjohto ei painottanut vahvan alun merkitystä pelaajille ennen ottelua.

– Jonkun verran siitä puhuttiin, mutta enemmän siitä, ettei kentälle lähdetä pelkäämään virheitä. Lähdimme siitä, että tänään teen tämän asian terävästi ja kun näen aukon, ammun kiekon sinne. Tiedossa on ollut, että taitoa meiltä kyllä löytyy, Salo muistutti.

Puolustuspeli toimi

HPK:lle on tehty alkukauden paljon maaleja, mutta sunnuntaina puolustuspeli oli mallikasta. Maalivahti Henri Viitala torjui 18 kertaa, eikä joutunut kaivamaan kiekon selkänsä takaa kuin kerran kolmannen erän puolivälissä. Eetu Tarkiainen toi osumallaan KalPan kahden maalin päähän, mutta Julius Valtonen sinetöi Matias Niemeläisen ja Patrik Virran syötöstä loppunumerot 4–1:een.

– Puolustuspääkin pysyy tiiviinä, kun jokainen pelaaja on mukana töissä ja tekee sovittuja asioita, Salo muistutti.

HPK:n avausmaalin tehnyt Tuulola onnistui viikonlopun molemmissa peleissä. Lauantain osuma oli Tuulolan ensimmäinen nuorten liigaotteluissa.

– Eetu on nälkäinen maalintekijä. Hänellä on mainio laukaus, jota pitää pystyä käyttämään. Hänellä on vielä töitä siinä, että koko pelaaminen saadaan tuottoisaksi. Olen kuitenkin ilman muuta tyytyväinen Eetun pelaamiseen. Meillä oli kokoonpanossa kolme vuonna 1998 syntynyttä pelaajaa (Tuulolan lisäksi Artturi Toivola ja Markus Niemeläinen) ja pojat tulivat hienosti tähän peliin mukaan, Salo kehui.

HPK jatkaa A-nuorten liigaotteluitaan keskiviikossa Lahdessa Pelicansin vieraana. Seuraavan kotiottelunsa joukkue pelaa lauantaina, kun Turun Palloseura saapuu sen vieraaksi Ritariareenaan. HPK on sarjassa neljäntenätoista. (HäSa)

Asiasanat