Uutiset

Neljäs Silakkasoutu keräsi varoja vesiensuojeluun

Koska tapahtuma oli ja missä? Silakkasoutu keräsi sunnuntaina 2.10. kaikkiaan 13 kirkkovenekuntaa soutamaan Itämeren ja lähivesien puolesta. Silakkasoutu järjestetään perinteisesti Silakkamarkkinoiden avajaispäivänä Helsingissä.

Mitä juhlitte? Rotariklubien Finlandia Hall, Hausjärvi-Riihimäki, Herttoniemi, Pasila, Vantaa Myyrmäki sekä rotarypiiri 1420:n neljättä kertaa järjestämä tempaus on osa Helsingin ja Turun kaupungin koordinoimaa Itämerihaaste-verkostoa, jossa erilaiset organisaatiot ryhtyvät uusiin vapaaehtoisiin toimiin vesiensuojelun hyväksi.

Mitä oli ohjelmassa? Venekunnat soutivat Töölönlahdelta Finlandia-talolta Kauppatorille ja mittasivat matkan varrella meren tilasta kertovaa veden näkösyvyyttä. Lopuksi lounastettiin kaupungintalon juhlasalissa ja kuultiin mm. emeritustutkija Eero Aron esitelmä silakasta, kaupunginjohtaja Jussi Pajusen lähettämä tervehdys sekä italialaisten rotarivieraiden terveiset.

Oliko huvia ja hyötyä ja miksi? Osallistumismaksuilla kerättävät varat, noin 15 000 euroa, kohdistetaan Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistykselle, erityisesti jatkuvatoimisten vedenlaadun mittausvälineiden hankintaan. Jatkuvatoimiset mittaukset ovat nykyisin tärkeitä etenkin vaikeasti mitattavan hajakuormituksen seuraamiseksi, mutta laitteistot ovat kalliita. Luotettavilla tutkimustuloksilla voidaan paremmin kohdentaa vesiensuojelutoimenpiteitä Vantaanjoen valuma-alueella ja pienentää Itämereen päätyvää ravinnekuormitusta. Tällainen varojenkeruutempaus on helppo tapa mille tahansa organisaatiolle osallistua vesiensuojelutyöhön ja viettää samalla hauska merellinen ulkoilupäivä yhdessä ystävien kanssa.

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan? Jutun lähetti Markku Juhola, joka on Silakkasoudun projektipäällikkö ja toimii Hausjärvi-Riihimäen rotaryklubissa.

 

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic