Uutiset

Nepalilainen taukopaikka torin tuntumassa

Kedar ja Rina Dhakal jatkavat Salaattivitriinin paikalla. Chautara tarjoaa nepalilaista ja intialaista ruokaa.

Jo Salaattivitriinin ovella huomaa, että paikassa puhaltavat uudet tuulet. Viime viikon kiinni ollut lounasravintola on saanut uudet omistajat, jotka ovat tuoneet ruokalistalle kokonaan uusia makuja. Paikalla aloittaa tänään uusi nepalilainen ravintola Chautara, jota pyörittää hämeenlinnalainen Dhakalin perhe.

Kokki Kedar Dhakal kiirehtii heti alkuun sanomaan, että salaatit säilyvät ravintolan valikoimissa kuten tähänkin asti. Nyt tarjolla on lisäksi neljä nepalilaista ja intialaista lämminruokavaihtoehtoa.

-Kanaa ja possua riisillä, pastalla tai uuniperunoilla, kookosmaitoa sekä kasviksia. Jokainen asiakas voi valita vaihtoehdoista itseään miellyttävän kokonaisuuden, mies luettelee.

Nepalista Ranskan kautta Suomeen tullut Dhakal on toiminut kokkina jo kymmenen vuotta. Hämeenlinnaan hän saapui reilut kaksi vuotta sitten hämeenlinnalaissyntyisen vaimonsa Rinan kanssa. Parin vuoden aikana Kedar Dhakal on oppinut sujuvan suomen kielen sekä opiskellut suomalaiseksi kokiksi ja yrittäjäksi.

-Minulla oli jo lapsena visio siitä, että joskus minulla on jossain päin maailmaa oma ravintola. Nyt haaveeni on toteutumassa, Dhakal hymyilee.

Miehetkin tervetulleita
Ravintolan nimi Chautara merkitsee nepalilaista levähdyspaikkaa vuoristossa. Kyläyhteisöt ovat rakentaneet tauko- ja kohtauspaikkansa yleensä sellaiseen kohtaan, josta on hyvät näköalat Himalajan laaksoihin.

-Täälläkin voi nauttia hyvästä ruuasta samalla alhaalle laskeutuvaa torinäköalaa katsellen. Toivottavasti tästä tulisi myös kaupunkilaisten suosima kohtaamispaikka, Rina Dhakal sanoo.

36-paikkainen lounasravintola on auki maanantaista lauantaihin. Iltaisin ravintolassa voidaan järjestää tarvittaessa tilaisuuksia.

Rina ja Kedar Dhakal uskovat, että uusi ravintola löytää entisen asiakaskunnan lisäksi myös uusia.

-Varmaan tänne nyt uskaltautuu miehiäkin, kun tarjolla on myös tuhdimpaa syötävää, yrittäjäpariskunta arvelee.

Minna Seppälä muutti Visamäkeen
Salaattivitriinin edellisistä omistajista Mika Seppälä jää uuden yrityksen palvelukseen. Minna Seppälä on puolestaan pyörittänyt elokuusta alkaen Visamäessä Cafe Soppa -lounasruokalaa. Lanko ja käly ehtivät hoitaa ravintolaa 11 vuotta.

Minna Seppälä myöntää, että mielessä on haikeutta, sillä monista asiakkaista ehti vuosien kuluessa tulla ystäviä.

-Toisaalta toisen lapseni jälkeen huomasin, ettei Salaattivitriini enää toiminut nykytarjonnalla. Yritys olisi vaatinut uudistamista, eikä minulla ollut siihen virtaa, Minna Seppälä pohtii.

Hän naurahtaa, että sinnikkyyden puutteesta ei uutta yrittäjää voi ainakaan syyttää.

-Kedar kävi vuoden verran kysymässä meiltä, suostuisimmeko myymään paikan hänelle. Parempiin käsiin tämä jää, olen tosi onnellinen siitä asiasta. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic