Uutiset

Netin vakuutusmeklari lupaa jopa 60 prosentin säästöt

Yritykset, kunnat ja muut julkisyhteisöt ovat jo pitkään kilpailuttaneet vakuutuksensa vakuutusmeklarien avulla. Meklari etsii vakuutusviidakosta parhaiten asiakkaalle sopivat ehdot ja tekee kilpailutuksen.

Nyt meklaripalvelut ovat tulossa laajemmassa mitassa myös yksityisasiakkaiden saataville. Riski- ja vakuutuspalvelujen ykkösyritykseksi maailmassa itseään tituleeraava Marsh on avannut nettiin Halvempivakuutus.fi -palvelun, joka lupaa liikenne- tai kotivakuutuksensa kilpailuttavalle 20-60 prosentin vuosittaisia säästöjä.

– Ensimmäinen kilpailutuskierros osoitti, että kuluttajat voivat saada huomattavia säästöjä. Kilpailuttajista 80 prosenttia säästi keskimäärin 235 euroa vuodessa yhden auton ja koti-irtaimiston vakuutuksista, kertoo Marsh Oy:n johtaja Johannes Hirvaskoski.

Yhtiön mukaan palvelun ovat ottaneet ensimmäisenä käyttöönsä henkilöt, jotka muutoinkin ovat pyrkineet minimoimaan vakuutuskulunsa eli ovat kiinnostuneet vakuutuksista. Hyödyt ovat siis oletettavasti suuremmat ummikoille.

– Konseptillemme on selvä ekologinen lokero. Vakuutukset kannattaa kilpailuttaa, vaikka olisi vain yksi liikennevakuutus, Hirvaskoski kehuu.


Kilpailutetaan köntässä

Edullisemmat vakuutusmaksut syntyvät, kun meklari kilpailuttaa vakuutukset tukkuerinä useamman vakuutusyhtiön kesken. Marshin mukaan heidän kilpailutuksensa kattavat kaikki suomalaiset vakuutusyhtiöt.

Säästöä ei voi kuitenkaan nähdä etukäteen toimeksiantosopimusta tehtäessä. Kyse ei ole niin sanotusta tarjouspyyntöautomaatista, jotka ovat esimerkiksi sähkösopimuspalveluista jo tuttuja.

– Emme tarjoa hinnastoa, vaan jokainen vakuutus kilpailutetaan aidosti, Johannes Hirvaskoski sanoo.

Jos kokonaissäästö kilpailutuksen jälkeen jää pienemmäksi kuin 50 euroa, kilpailutus ja toimeksianto raukeavat. Säästö saattaa jäädä vaatimattomammaksi, jos esimerkiksi menettää keskittämisetuja. Jos taas kilpailuttaa kaikki vakuutuksensa, ei voi kuin voittaa, Marsh lupaa.

– Uskomme, että uusi säästömahdollisuus isoksi kulueräksi nousseista vakuutusmaksuissa herättää suomalaisissa kuluttajissa suurta kiinnostusta, Hirvaskoski ounastelee.


”Vuoden päästä viisaampia”

Vakuutusyhtiöt suhtautuvat varauksellisesti Halvempivakuutus.fi -palveluun.

– Olemme kuulleet systeemistä ja olemme mukana kilpailutuksissa. Vielä on kuitenkin liian aikaista antaa mitään kommentteja, koska kokemuksia ei ole kertynyt. Tämä on niin uusi asia, sanoo Pohjantähden tuotepäällikkö Kati Kurikka.

– Ehkä vuoden päästä olemme viisaampia.

Pohjola Vakuutus sen sijaan ei osallistu Marshin järjestämiin kilpailutuksiin.

– Meiltä on kysytty tarjousta, mutta ainakaan toistaiseksi emme ole mukana, kertoo omaisuusvakuutusyksikön päällikkö Christina Lundell.

Hänen mukaansa Halvempivakuutus.fi tarjoaa standardiratkaisun, joka ei välttämättä ole asiakkaalle paras mahdollinen.

– Toki on hyvä, että tulee uusia palveluita, mutta kannattaa tutkia huolellisesti, mitä niistä saa.

– Me uskomme, että asiakas saa parhaat edut keskittämällä pankki- ja vakuutuspalvelut samaan yhtiöön. Haluamme myös tehdä yhdessä asiakkaan kanssa tarvekartoituksen, jolloin hänen tilanteensa tulee huomioitua, Lundell perustelee. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020