Uutiset

Nettihuijari vangittiin epäiltynä törkeään petokseen

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut hämeenlinnalaisen, 23-vuotiaan nettihuijarin todennäköisin syin epäiltynä törkeään petokseen.

Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että nettihuijari on tilannut verkkokaupoista tavaraa alkuvuoden aikana ainakin yli 50 000 euron arvosta. Miehelle toimitettiin tämän viikon tiistaina yhdestä verkkokaupasta elektroniikkaa noin 10 000 eurolla.

Tekijä on ensimmäisissä kuulusteluissa myöntänyt teot ja kertonut osittain tekotavastakin. Poliisi ei kerro tekotapaa julkisuuteen. Myös vangitsemisoikeudenkäynnin asiakirjat on julkistettu salaisiksi.

Valtaosa elektroniikasta on kateissa. Poliisi selvittää edelleen, missä kateissa oleva omaisuus on ja, onko mies syyllistynyt muihinkin petoksiin kuin mitä tähän mennessä on tullut julki.

Nettihuijari jäi kiinni viime viikon torstaina. Poliisit olivat jututtamassa miestä samaan aikaan kun kuljetusliike toimitti miehelle noin neljän tuhannen euron arvosta tuotteita, kuten tietokoneita ja taulutelevision. Kotietsinnässä löytyi muutaman tuhannen euron arvosta elektroniikkaa.

Huijari kertoi käyttävänsä tietokoneohjelmaa, jolla pystyy huijaamaan verkkokauppoja niin, että näyttäisi, että verkko-ostokset on maksettu, vaikkei todellisuudessa ostoksia ole maksettu.

Poliisin mukaan mies on aikaisemminkin syyllistynyt nettipetoksiin, mutta huomattavasti pienemmillä summilla. (HäSa)