Uutiset

New Yorkin poliisi teki maailman helpoimman pidätyksen

Kahdesta taksiryöstöstä epäilty newyorkilainen Awiey ”Chucky” Hernandez ei aivan muissa asioissa poliisilaitokselle mennessään tiennyt, että poliisit ovat jo hänen jäljillään.

Hernandez saapui poliisilaitokselle ja oli paikalla olleiden poliisien mielestä omituisen tutun näköinen. Syy selvisi pian. Hernandezin vieressä seinällä komeili etsintäkuulutus, jota kaunistivat Hernandezin kasvot.

– Olen toiminut poliisina 30 vuotta, mutta tämä oli lajissaan ensimmäinen tällainen tapaus koko aikana, virkavallan edustajana Hernandezille kohtalokkaassa poliisitoimen rakennuksessa
työskentelevä Norman Horowitz ihmettelee.

STT

Kyproksen naiset panevat liivit jonoon

Kyproksella asuvat brittinaiset lupaavat loihtia maailmanhistorian pisimmän rintaliiviketjun. Naiset haluavat tempauksellaan lisätä tietoutta rintasyövästä ja kerätä varoja rintasyöpätutkimukseen.

Naisten tavoitteena on saada kasaan 90 000 kuppiparia. Niiden solmiminen ketjuksi vie ryhmältä varovaisen arvion mukaan noin kymmenen kuukautta. Vielä toistaiseksi voimassa oleva rintaliiviketjun pituusennätys on singaporelaisten hallussa.

Heillä oli ketjua tehdessään käytössään 79 000 kuppiparia.

– Me pyydämme naisia antamaan meille niin monet liivit kuin ikinä mahdollista, sanoo Kyproksen rintasyöpäpotilaiden tukiryhmän johtaja Jan Handley.

Liivejä keräävä ryhmä toivoo, että heille tuotaviin liiveihin pantaisiin mukaan myös pieniä rahalahjoituksia.

STT

Julkkikset eivät Pekingissä enää lääkkeitä mainosta

Pekingin paikallisten tv-kanavien mainoksissa eivät julkkikset enää heilu vanhaan malliin. Kaupunginhallitus on kieltänyt julkkisten esiintymisen lääkäreinä tai potilaina lääke- ja kosmetiikkamainoksissa.

Ensimmäisenä joutui hyllylle mainos, jossa nuori näyttelijätär juottaa pojalleen ihmeainetta. Kyseessä on vallan merkillisen hyvä rohto, sillä sen ansiosta poika kasvaa pitemmäksi ja tulee älykkäämmäksi.

– Julkkisten esiintyminen mainoksissa saattaa johtaa kuluttajia harhaan, Pekingin kaupungin viranomainen perustelee julkkispannaa.

– Tähtien mukanaolo mainoksissa vaikuttaa kuluttajien näkemyksiin tuotteista. Ja markkinamiehet tunnetusti osaavat käyttää julkkispalvontaa hyväkseen, viranomainen jatkaa.

Kiinan tv-kanavilla on nähty lukuisia julkkiksia mainostamassa kaikkea mahdollista lääkkeistä moottoripyöriin. Muutama vierasmaalainenkin suuruus on mainoksiin mahtunut. Eräs heistä on brasilialainen jalkapallotähti Ronaldo.

STT

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic