Uutiset

NHL-taito lisäpisteen tae

Ei se nyt mikään kauhea yllätys ollut, että Jussi Jokinen onnistuu viimeistään toisella rangaistuslaukauksellaan.

NHL:ssäkin kovalla teholla rankkareita maaliin ampunut Jokinen ratkaisi Oulun Kärpille toisen pisteen lauantaina jääkiekon SM-liigaottelussa HPK:ta vastaan. Jokinen oli voittomaalikilpailun ainoa onnistuja, kun Kerho taipui Ritariareenassa maalein 2–1.

– Emme päässeet pelillisesti sille tasolle kuin olisin odottanut, mutta taistelussa olimme erinomaisia niin kuin oli Kerhokin. 60 minuutin jälkeen 1–1 oli oikea ratkaisu. Meillä oli loppujen lopuksi maailmanluokan spesialisti ratkaisemassa peliä, kehaisi Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta.

Varsinaisella peliajalla maalinteossa onnistuivat Kärppien Juha-Pekka Haataja ja HPK:n Aleksi Laakso.

Repimistä ja raastamista

HPK pelasi myös perjantaina Lappeenrannassa, jolloin Kärpät matkusti jo Hämeenlinnaan odottelemaan lauantain kotijoukkuetta. Vieraat laittoivatkin kovaa painetta Kerhon päätyyn alusta asti, mutta tämän kauden Kerho ei hevillä voitosta luovu. Siihen oli tyytyväinen myös junalle kiirehtinyttä päävalmentajaa Ari-Pekka Seliniä lehdistötilaisuudessa tuurannut Pasi Arvonen.

– Ennen kaikkea olen ylpeä joukkueestamme. Kävimme perjantaina ryöstämässä kolme pistettä Lappeenrannasta ja tulimme yötä myöden takaisin Hämeenlinnaan. Saimme kuitenkin aikaiseksi erittäin laadukkaan ottelun. Se ei ollut välttämättä kiekollisesti kauhean kaunista, mutta pelissä oli hyvää taistelua, repimistä, riistämistä ja kamppailupelaamista, Arvonen kävi peliä läpi.

Voittomaalikilpailussa Kerhosta kävivät yrittämässä Juha Kiilholma, Tuomas Santavuori, Ville Viitaluoma ja Teemu Rautiainen. Lähimpänä oli SaiPaa vastaan rankkarissa onnistunut Kiilholma, jonka laukaus paukahti Johan Backlundin vartioiman Kärppä-maalin tolppaan.

– Rankkarit ovat niin pienestä kiinni, että niissä voi käydä ihan kuinka vaan, Arvonen sanoi.

Järvinen onnistui

Mikko Tolvanen on kantanut vastuun HPK:n maalivahtipelistä lukuun ottamatta viime lauantain Jokerit-ottelun kolmatta erää. Kärppiä vastaan torjuntavuorossa oli hyvin onnistunut Mika Järvinen.

– Kai me pelasimme ihan ookoo. Rankit ovat aina vähän mitä ovat. Ensimmäinen erä oli itselle vaikea. Sen jälkeen meni ihan hyvin, Järvinen mietiskeli välittömästi ottelun jälkeen.

Kerhossa debytoi myös A-nuorissa alkukauden pelannut Juuso Vainio. Vainio pelasi 23 vuotta vanhemman Marko Tuulolan parina lähes 17 minuuttia.

– Saimme taas korkattua uusi liigapelaaja Hämeenlinnaan, juniorijääkiekon kasvatti. Siitä täytyy olla myös ylpeä. Nuori poika tuli isoihin saappaisiin ja hoiti miehekkäästi illan pelin, Arvonen kehui.

HPK:n minuuttikuningas oli Dan Spang. Hänen peliaikansa 24 minuuttia 36 sekuntia on todella kova. Varsinkin kun ottaa huomioon, että Spang istui 2+10 minuuttia jäähyaitiossa päähän kohdistuneesta taklauksesta. (HäSa)

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic