Uutiset

Niclas Almari palaa Kerhon kokoonpanoon

HPK:n puolustaja Niclas Almari, 18, pääsee pitkästä aikaa tositoimiin liigakaukaloissa. Viisi viikkoa Mestisjoukkue LeKissä pelannut Almari on Kerhon kokoonpanossa keskiviikkona Ritariareenan ottelussa KalPaa vastaan.

– Todella innoissani lähden illan otteluun. LeKissä pääsin jo pelaamaan kovavauhtisia otteluita, mutta nyt taas on luvassa paljon järjestelmällisempää peliä, Almari muistuttaa.

HPK:n valmennusjohtoon kuuluva Timo Turunen odottaa Almarilta hyviä näyttöjä. Nuori pakki on tehnyt kovasti töitä Kerhon harjoituksissa.

– Niclas on harjoitellut ihan normaalisti meidän mukana ja liittynyt LeKin miehistöön aina otteluihin valmistavissa treeneissä. Olemme panneet kaverin fysiikkapuoltakin kuntoon ja sillä saralla hän on sitoutunut tekemään hyvin hommia, Turunen kertoo.

Almari pelasi jo alkukaudesta yhdeksän ottelua Kerhon liigamiehistössä. Jos kaikki natsaa hyvin, lisääkin pelejä on luvassa.

– Tarkoitus on, että kaveri taistelee taas täällä ihan tosissaan pelipaikastaan, Turunen pohtii.

HPK:lla on edessään keskiviikkona kova kamppailu. Valmentaja Turunen ei löydä heikkouksia Liigan vahvasti aloittaneesta KalPasta.

– KalPa noudattaa omaa pelitapaansa erittäin hyvin sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Joukkueella on terävä kärki, joka tekee myös tulosta. Ja erikoistilanteetkin ovat heillä semivahvoja, Turunen kuvailee.

HPK ei saa vielä keksiviikkonakaan jalkeille parasta kokoonpanoaan. Hyökkääjistä Oula Palve, Janne Lahti ja Juha Koivisto ovat edelleen loukkaantuneina, ja puolustajista Joni Tuulola joutui jättämään tiistain harjoitukset kesken.

– Onneksi meillä on hyviä kokemuksia A-nuorten liigajoukkueen pelaajista. Tällä kertaa hyökkääjä Harri Kainulainen liittyy kokoonpanoomme, Turunen sanoo.

Kerho on valmistautunut hyvin KalPan kohtaamiseen. Edellisestä ottelustakin on aikaa jo lähes viikko (HPK–Ässät torstaina).

– Pääsimme vetämään loppuviikosta kunnon fysiikkatreenejäkin, ja muutenkin on menty aika reippaasti, valmentaja Turunen kertoo.

HPK:n ja KalPan ottelussa pääsee virittymään myös jo joulutunnelmaan. Ritariareenan eteläpäädyssä on Joulupuu-keräyksen piste, johon voi jättää lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille.

Joulupuu-keräys on Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin ja Hämeenlinnan sosiaalitoimistojen yhteistyössä järjestämä hyväntekeväisyyskampanja. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic