Uutiset

Niemi ja Kainulainen maajoukkueryhmässä

Hämeenlinnan Steelersin Valtteri Niemi ja Lammin Salibandyn Justus Kainulainen ovat mukana alle 19-vuotiaiden maajoukkue-ehdokasryhmässä.

Ikäluokan MM-turnaus pelataan toukokuussa 2017 Växjössä Ruotsissa ja ensimmäiseen leiritykseen päävalmentaja Heikki Luukkonen kutsui 43 pelaajaa.

– Nyt koolla ovat ikäluokan kärkijätkät, mutta 1998- ja 1999-syntyneet ovat kovia ikäluokkia ja tämän joukon ulkopuolellakin on kovia pelimiehiä. Leirin ideana on juurruttaa pelaajiin maajoukkueen toimintatapoja ja peliajatusta ja helpottaa heidän kesäharjoitteluaan ja kasvamistaan urheilijoiksi, Luukkonen kertoo.

– Leirin jälkeen pelaajat palaavat seuroihin jatkamaan töitä. Syyskuussa on maajoukkueleiri ja marraskuussa EFT-turnaus. Helmikuun Ruotsi-otteluiden jälkeen edessä on enää viimeistelyleiri, ja sitten MM-kisat. Projektissa korostuu, mitä leireillä saadaan aikaiseksi. Ikäluokat ovat kooltaan noin kaksituhatta pelaajaa, joten viimeisessä vaiheessa mukana on heistä noin yksi prosentti.

Eniten pelaajia leiriryhmässä on helsinkiläisjoukkueista Tapanilan Erä (9) ja SSV (6) sekä tamperelaisesta Classicista (5). Forssan Suuppareista mukana ovat Atte Lahti ja Samuli Grönfors.

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic