Uutiset

Nihattulan koululle tulee lisää luokkatiloja

Hattulan Nihattulan koulun remonttia suunnitellaan parhaillaan. Tekninen johtaja Janne Teeriaho kertoo, että remontille haetaan lähiaikoina rakennuslupaa.

Remonttia tehdään lähinnä koulun asuntolan puolella, jonne tehdään tilat atk- ja kieliluokille. Lisäksi varsinaisen koulun puolella tehdään pintaremonttia. Töiden on määrä valmistua ensi syyslukukauden alkuun.

Uusia tiloja ja kunnostusta tarvitaan, jotta lakkautettavien Mauri Sariolan ja Pekolan koulujen oppilaat mahtuvat Nihattulaan.

Nihattulaan ei perusteta uusia luokkia, vaan lakkautettavien koulujen oppilaat mahtuvat nykyisille luokille. Sen sijaan erikoistiloja tarvitaan lisää.


Parolassakin lisätilan tarvetta

Hattulassa tarvitaan lähivuosina lisätilaa myös Parolan koululle, sillä lapsimäärä alueella kasvaa muun muassa uuden asuinalueen takia.

Teeriaho kertoo, että kunnan koko kiinteistökantaa käydään parhaillaan läpi, ja osana tätä selvitystä myös koulujen tilatarpeita.

-Mitään yksittäistä rakennusta tai aluetta ei kannata irrottaa erilleen, vaan tarkoitus on tarkastella nimenomaan kokonaisuutta ja katsoa sen perusteella, mitä tarvitaan ja mihin.

Parolan kouluun tulee lisää oppilaita jo ensi syksynä, sillä osa lakkautettavien koulujen oppilaista siirtyy Parolaan eikä Nihattulaan. Oppilaat ja heidän vanhempansa ovat saaneet valita, mihin kouluun he haluavat, ja Parolaan on tulossa kymmenkunta oppilasta.

Tämä vuoksi varsinkin Parolan tulevat 6. luokat ovat isoja. Molemmille luokille tulee arvioiden mukaan noin 30 oppilasta.

-Asiasta keskusteltiin viikolla rehtoreiden kokouksessa. Odottelemme päätöstä siitä, myönnetäänkö Hattulalle rahaa resurssiopettajan palkkaamiseen. Resurssiopettajan työpanos voidaan ohjata helpottamaan isojen luokkien tilannetta, kertoo vs. sivistystoimenjohtaja Jari Wihersaari.

Hattulassa tavoitteeksi on asetettu, että alakoulun luokilla on keskimäärin 20 oppilasta. Koko kunnan tasolla tavoite täyttyy hyvinkin, mutta Parolassa ja esimerkiksi Hurttalan ja Pekolan kouluilla on muutamia luokkia, joissa on reilusti enemmän oppilaita. (HäSa)