Uutiset

Niilo Mäenpää Makedoniaa vastaan

Hämeenlinna. FC Hakan Niilo Mäenpää jatkaa Suomen alle 18-vuotiaiden jalkapallon maajoukkueryhmässä, joka pelaa maaliskuun lopulla kaksoismaaottelut vieraskentällä Skopjessa Makedoniaa vastaan.

– Makedonia on kuten monet Baltian maat. Pelaajistossa on paljon henkilökohtaista taitoa. Joukkue on varmasti hyvä vastus meille, kun valmistaudumme syksyn EM-karsintoihin, kertoo päävalmentaja Alexei Eremenko.

Eremenko tuli ikäluokan päävalmentajaksi vuodenvaiheessa ja ensimmäinen tapahtuma oli tammikuussa kansainvälinen turnaus Pietarissa.

Suomi eteni pronssiotteluun, mutta hävisi Venäjälle. Kapteenin nauhaa kantanut Mäenpää oli Suomen paras maalintekijä turnauksessa kolmella maalillaan.

EM-alkukarsinnassa lokakuussa Suomi kohtaa Belgian, Venäjän ja Kazakstanin. HäSa

Jere Sallinen sopimukseen Edmonton Oilersin kanssa

Edmonton. Hyökkääjä Jere Sallinen on tehnyt sopimuksen jääkiekon NHL-seura Edmonton Oilersin kanssa. Oilers vahvisti Sallisen yhden vuoden tulokassopimuksen sunnuntaina

verkkosivuillaan.

Sallinen on pelannut viimeksi Jokereissa, jossa hän teki tällä kaudella 50 ottelussa kahdeksan osumaa ja antoi 11 maalisyöttöä. Vaikka KHL-kausi on kesken, Jokerien ja Sallisen pelit päättyivät ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Sallinen on Minnesota Wildin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2009. Hän on pelannut Suomen pääsarjassa Bluesissa ja HPK:ssa sekä Ruotsin liigassa Örebrossa.

Edmontonin kausi on ollut NHL:ssä vaikea, ja joukkue on kerännyt 71 pelaamastaan ottelusta vain 61 pistettä. STT

Menestys karttoi HJK:ta, mutta seura jakaa osinkoa

Helsinki. Jalkapalloliigan mestaruus karkasi SJK:lle ja Helsingin Jalkapalloklubin europelit päättyivät odotettua nopeammin, mutta taloudellisesti HJK:lla meni viime kaudella hyvin. Suomalaisten seurojen mittarilla jopa häkellyttävän hyvin.

HJK:n yhtiökokous päätti maanantaina jakaa osinkoa viisi euroa osakkeelta, koska konsernin tulos ylsi verojen jälkeen 454 473 euroon.

HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan on tärkeää, että seura pystyy urheilullisesti heikkonakin vuonna tekemään hyvän liiketuloksen. STT

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic