Uutiset

Niinistö on tottunut voittamaan

Sauli Niinistö on talouspolitiikan ja ulkopolitiikan ylivertainen osaaja ja hallitsija. Lisäksi hän on herkkä ihminen, joka tarkastelee maailmaa lämmöllä ja kunnioituksella.

Sauli Niinistö on tekijä. Hän suorapuheinen suomalainen. Hän on tinkimätön totuudenpuhuja. Hän on kokenut ja vastuuta kantava valtiomies. Hän katsoo asioita yli vaalikausien. Suomen luotsaaminen tulevaisuuteen vaatii visiota ja suunnan näyttämistä. Sauli näyttää suunnan.

Kun Niinistö oli valtiovarainministeri, Suomeen tehtiin ja luotiin yli 300 000 uutta työpaikkaa nettomääräisesti. Se oli Suomen pelastus. Se oli vahva näyttö Niinistön ylivertaisista kyvyistä talouspolitiikan johtajana.

Niinistö on tottunut voittamaan vaaleissa. Eduskuntavaaleissa 1999 hän oli ehdolla Helsingissä. Hän sai yli 30 000 ääntä. Hän oli ylivoimainen äänikuningas. Niinistö voitti kirkkaasti Halosen.

Kannattaa lukea Niinistön kirja – viiden vuoden yksinäisyys. Muistelmateos keskittyy niihin vuosiin, jolloin Sauli oli valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja sekä pojilleen korvaamaton.

Niinistöä ylistävät omien tukijoiden lisäksi monet vasemmiston edustajat. Tuki ja arvostus on merkittävää, kun se tulee poliittisten kilpailijoiden puolelta.

Suomen sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtaja Paavo Lipponen ylisti Sauli Niinistöä keväällä 2001 hämmentävän painokkaasti Helsingin työväentalolla. Paavo totesi sosiaalidemokraattien puoluevaltuuston kokouksessa, että mistä ihmeessä löytyisi se herra X, joka kykenisi hoitamaan paremmin valtiovarainministeriön hallinnonalan tehtäviä kuin Sauli. Ei löydy mistään, jyrähti Paavo.

Kirjassaan Niinistö kertoo vasemmistoliiton puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen yllättäneen kesken kiivaan kokouksen tokaisemalla: kyllä minä sitten tykkään sinusta Sauli. Suvi-Anne yllätti Saulin nopealla halauksella. Tykkääminen oli molemminpuolista. Sauli tykkäsi Suvi-Annesta. Ja tykkäävät varmaan vieläkin toisistaan.

Ehdokas Tarja Halonen sanoi puheessaan suomalaisille työttömien tilaisuudessa Helsingissä juuri ennen joulua mm. ”olen koettanut tämän kuuden vuoden aikana tehdä parhaani, jotta työtä ei myytäisi alennusmyynnillä, pilkkahinnalla mistään päin maailmaa”. Sauli Niinistö kuittasi ja vastasi tähän pari päivää myöhemmin mm. että ”kaikella kunnioituksella Tarja Halonen, tasavallan presidentin on nykyistä paremmin huolehdittava uuden työn luomisesta ja tuomisesta Suomeen”.

Maailma muuttuu nopealla vauhdilla. Suomi ja suomalaiset tarvitsevat uuden johtajan. Suosittelen Sauli Niinistön äänestämistä ja valintaa Suomen uudeksi presidentiksi.

Jorma Heikkilä

valtuutettu (kok.)

Riihimäki

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic