Uutiset

Niinistö pudotti vihreiden voitonjuhlissa kovan tavoitteen

Vihreiden vaalivalvojaisissa Helsingin Tavastialla vallitsi hurmoshenki, kun puolueen puheenjohtaja Ville Niinistö nousi lavalle puolen yön aikoihin.

Niinistö aloitti kertomalla monisatapäiselle kannattajajoukolle, ettei puolue ole koskaan saanut yhtä paljon ääniä vaaleissa.

– Toiset ne puhuvat julkisesta taloudesta, mutta me puhutaan ihmisestä, Niinistö sanoi perusteluna hyvälle tulokselle.

Niinistö listasi puheessaan puolueen vaaliteemoja:

– Julkisella taloudella ei ole mitään merkitystä, jos sillä ei rakenneta parempaa huomista suomalaisilla ihmisille. Ja se on meidän tehtävä. Me haluamme tällä vaalivoitolla tehdä meidän lastemme kouluista maailman parhaan jokaiselle nuorelle suomalaiselle.

– Me haluamme pelastaa yhteisen ympäristömme, suojella koskiamme, suojella soita ja torjua ilmastonmuutos niin, että suomalaiset saavat työtä uusiutuvasta energiasta.

Niinistö pudotti puheessaan myös kovan tavoitteen: puolue haluaa ottaa käyttöön perustulon ja aikoo viedä asiaa eteenpäin heti vaalien jälkeen.

– Me haluamme ottaa käyttöön perustulon ja poistaa Suomesta köyhyyden sillä, että kaikki ihmiset pääsevät työelämään ja kaikki pääsevät tekemään asioita, joista he ovat itse innostuneita.

Vihreät saa peräti viisi lisäpaikkaa eduskuntaan, eli sillä on nyt peräti 15 kansanedustajaa. Niinistö sanoi, ettei hän halua ennakoida tulevaa, mutta lähetti viestin tulevalle pääministerille, keskustan Juha Sipilälle.

– Suomessa on tapana, että ne puolueet, jotka ovat voittaneet vaalit – varsinkin, jos ovat lisänneet kansanedustajapaikkojaan kolmanneksella – ovat varmasti sellaisia, joille suurimman puolueen puheenjohtaja ainakin soittaa ja kysyy, että mitä haluaisitte hallituksessa tehdä.

– Minä odotan, että tällainen keskustelu tullaan lähipäivinä käymään.

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020