Uutiset

Niinistön linja

Vaalikeskusteluja seurannutta ihmetyttää nyt kokoomuksen ehdokas Niinistön äkkiä puhjennut ystävällisyys koulua ja kirjastoa kohtaan.

Kokoomus vastusti aikanaan henkeen ja vereen asti peruskoulun tuloa tänne. Peruskoulu tuli ja tuottaa nyt koko maailman kummastelemia komeita tuloksia.

Jos kokoomuksen linja olisi voittanut, olisi koululaitoksemme nyt pysähtyneisyyden tasolla. Tästä ei Niinistö ole muistanut puhua mitään, koska silloin olisi pitänyt antaa tunnustusta mm. SDP:lle.

Kokoomuksen puheenjohtajana ja valtiovarainministerinä ollessaan pohdiskeli Niinistö myös kirjastoille asetettavaa maksua. Kun hänen ajatuksensa herätti vastustusta, totesi hän Turun Sanomien kolumnissaan happamasti, että ” Kirjastojen peruspalveluista kuten kirjojen lainaamisesta ja lehtilukusalien käytöstä ei varmaan sitten ole mahdollista periä maksua.” Kuten huomataan, Niinistö oli pohtinut asian jo melko pitkälle.

Muuallakin se oli havaittu, koskapa Helsingin Sanomatkin pääkirjoituksessaan vastusti sitä ja kirjoitti mm. että ” hän näyttää valtiovarainministerinä menettäneen tuntuman suomalaisten arvomaailmaan.”

Viestintäalan ammattiliitto otti myös kantaa todeten, että Niinistön esittämät kirjastomaksut johtaisivat työttömien ja vähävaraisten perheiden kohdalla kestämättömään tilanteeseen.

Helsingin Sanomat puuttui uudestaankin Niinistön pohdiskeluun ja kertoi, että Suomen kirjastoväki keräsi puolessatoista kuukaudessa puoli miljoonaa ( 500 000!) nimeä peruspalvelujen puolesta.

Niinistön ja kokoomuksen entisen arvomaailman katteena on vain ohut peite, joka vaalien jälkeen vedetään sekin pois, jos kansa siihen nyt valtuudet antaa.

Nykyinen demari

Hämeenlinna

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic