fbpx
Uutiset

Niko Kapanen palaa Kerhoon

Niko Kapanen pelaa tulevan kauden HPK:ssa. Sopimukseen sisältyy lisäksi optio seuraavasta kaudesta.

Toimitusjohtaja Antti Toivanen kuvailee syntynyttä sopimusta merkittäväksi koko seurahistorian kannalta.

– Moni kerholainen on odottanut tätä hetkeä. Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä, että pystyimme mahdollistamaan Nikon paluun. Tiedämme, että hän tuo HPK:hon urheilullisesti suuren lisäarvon. Hän on todellinen liideri ja antaa esimerkiksi nuorille pelaajille parhaan mahdollisen esikuvan, Toivanen sanoo.

Myös päävalmentaja Antti Pennanen näkee Kapasen erittäin arvokkaana suunnannäyttäjänä nuorille pelaajille, joita joukkueessa on melko paljon.

Kapanen itse suhtautuu odotuksiin niin, että ne ovat hänelle mieluinen asia täytettäväksi.

– Totta kai olen valmis ottamaan roolin, jossa teen kaikkeni auttaakseni muita. Se on sitten tilannekohtaista, miten ja milloin se aina tapahtuu, mutta suuni pyrin avaamaan, hän lupaa.

Vanhoja tuttujakin kavereita kopissa Kapaselle vielä löytyy, sillä hän on pelannut aiemmin yhdessä Eero Somervuoren ja Janne Lahden kanssa. Myös Hämeenlinnan kesätreeneissään hän on tutustunut muutamiin pelaajiin.

Muutkin kotimaiset seurat kuin HPK olivat Kapasen mukaan hänestä kiinnostuneita, mutta hän ei edes miettinyt toisia vaihtoehtoja.

– Periaatteessa HPK oli ensimmäinen ja viimeinen juttu, jonka katsoin. Halusin palata tänne, ja nyt on hyvät fiilikset. Tavallaan tämä on kotiinpaluu, vaikka Hämeenlinnassa onkin tullut koko ajan asuttua enemmän tai vähemmän. On helppoa, kun kaikki on pääpiirteissään tuttua, hän pohtii.

Keskushyökkääjänä pelaava Kapanen edusti viime kaudella Jokereita, ja hän oli myös joukkueensa kapteeni. Kauden päätyttyä ajatukset tulevasta kävivät kesäisissä neuvotteluissa yksiin HPK:n toiveiden kanssa.

Tällä hetkellä Kapanen on toipumassa polvileikkauksesta.

– Odotan innolla, että polvi kuntoutuu. Sille kuuluu ihan hyvää, paraneminen on sujunut täysin aikataulussa ja olen tosi luottavaisin mielin sen puolesta. Maltti on kuitenkin vielä valttia, vaikka mieli tekisi jo tennistä pelaamaan, hän naurahtaa.

Tulevaa kautta Kapanen miettii niin, että hänellä on iso halu olla mukana edistämässä joukkueen menestystä ja kehittämässä koko organisaatiota. Hän uskoo, että alamäkien ja mollivoittoisien kausien jälkeen Hämeenlinnassa on taas vuorossa parempaa.

– Isoin asia on se, että kasvaisimme joukkueena. Pienessä seurassa kaikki pitää lähteä joukkueesta. Se on se suurin askel, joka pitää ottaa, hän sanoo.

Toivasen mukaan HPK alkaa uusimpien hankintojensa jälkeen olla jo jengi, jolla on mahdollisuus pärjätä sarjassa hyvin.

– Olemme kyllä yhä hereillä, sillä yhden pelaajan mahdollisesti hankimme vielä. HäSa

Asiasanat

Menot