Uutiset

Niko Koskinen taivutti ennätyksellään SM-kultaa

Janakkalan Janan Niko Koskinen voitti M22-sarjan seiväshypyn Suomen mestaruuden Helsingissä uudella ennätyksellään 541. Hopeaa sai Tomas Wecksten (511) ja pronssia Einari Välimäki (501).

– Odotin tiukempaa kisaa, mutta silti loppuun asti riitti latausta, vaikka hyppäsin yksin. Korkeudet 511, 526 ja 541 menivät ensimmäisellä yli ja nostin sitten riman EM-kisarajaan 555. Toinen hyppy oli tosi lähellä, Koskinen kertoi.

Koskisen voittotulos on kotimaan tilastokakkonen Matti Monosen (545) jälkeen. Viikko takaperin 19-vuotias nuorukainen jäi yleisen sarjan SM-hallikisoissa kuudenneksi tuloksella 510.

– Hyppy on ailahdellut viime aikoina. Juoksu ratkaisee ja tänään kulki tosi rennosti alusta lähtien. Siinä selitys hyvään tulokseen. Tavoitteena ovat Amsterdamin EM-kisat ja kauden alussa on tarkoitus kilpailla muutama kisa ulkomailla hyvissä oloissa, Koskinen sanoi.

Koskisen mitali oli Janalle nuorten SM-hallikisoista kolmas, kun avauspäivänä Valtteri Välläri hyppäsi hopeaa M19-pituudessa ja Heikki Nieminen kiri pronssille M22-60 metrillä. HäSa

Asiasanat