Uutiset

Niko Mäkelä kauhoi nuorten suomenmestariksi

Riihimäen Uimaseuran Niko Mäkelä aloitti mainiosti keskiviikkona Espoonlahden uimahallissa käynnistyneet lyhyiden ratojen SM-kilpailut. Mäkelä kauhoi nuorten suomenmestariksi 100 metrin perhosuinnissa uudella omalla ennätysajallaan 55.01. Nuorten SM-kisoissa pojat uivat alle 18-vuotiaiden sarjassa ja tytöt alle 17-vuotiaissa.

Mäkelän voitto ei ollut yllätys RiUS:n päävalmentajalle Jouni Laaksolle, joka uskoo suojattinsa perhostelevan jatkossakin lujaa kisa-altaissa.

– Tämän päivän mestaruudesta ja omasta ennätyksestään huolimatta Nikolla on hyvät mahdollisuudet parantaa vielä 100 m perhosuinnin aikaansa, arveli Laakso.

Myös RiUS:n Hannes Väre ylsi mitaleille SM-kisojen avauspäivänä. Hän ui hopealle 200 metrin vapaauinnissa ajalla 1.52.

– Se oli Hannekselta upea venyminen ensimmäisessä uinnissa näissä kisoissa. Myös hän nimittäin korjaili omaa ennätystään, muistutti päävalmentaja Laakso.

RiUS menestyi myös viestimatkoilla. Seuran 4×100 metrin vapaauintiviestijoukkue Mikael Laakso, Hannes Väre, Tuomas Tiainen ja Niko Mäkelä nappasi pronssia tiukassa kisassa.

Viestin nopeimman 100 metrin osuuden ui Riihimäen joukkueen Hannes Väre.

Hyvin SM-kisat aloitti myös Eveliina Pihkamäki, joka edellisviikkojen sairastelusta huolimatta venyi neljänneksi 400 metrin sekauinnissa. Myös Pihkamäki paransi omaa ennätystään.

RiUS:n Mikael Laakson vauhti riitti seitsemänneksi 100 metrin rintauinnissa. Laakso oli vauhdissa myös seuransa viestimiehistössä avausosuudella. Hän ui 100 metrin vapauinnin uuden ennätyksensä. Tuomas Tiainen puolestaan nosti omalla viestiuintiosuudellaan RiUS-joukkueen kolmanneksi.

Rasmus Kujala paransi 100 metrin perhosuinnissa ennätystään lähes sekunnilla. Myös Noora Tuovinen venyi hyvään uintiin ja paransi omaa ennätystään 100 metrin selkäuinnissa.

HäUS:n uimareille ennätyksiä

Hämeenlinnan Uimaseuran nuorista parhaiten SM-kisat avasi Henna Kainulainen, joka ui kuudenneksi 200 metrin perhosuinnissa. Kainulainen ylsi aikaan 2.28,28 ja paransi ennätystään viidellä sekunnilla.

Aikuisten sarjassa Suvi Pulkkinen ui aamun alkueristä yhdeksäntenä jatkoon 50 metrin rintauinnissa lyhyen radan ennätyksellään 32,37. Semifinaalissa Pulkkisen tahti vain parani ja nyt kaksi altaanväliä taittui ajassa 32,10. Hyvä uinti riitti kahdeksanteen sijaan ja torstai-iltana uitavaan finaaliin.

– Hyvä alku SM-kisoille ei ollut yllätys, sillä myös rintauintini on kulkenut ihan hyvin tällä kaudella. Torstaina pannaan vieläkin paremmaksi, lupasi iloinen Pulkkinen.

Hämeenlinnalaisista 50 metrin rintauinnissa oli mukana myös 17-vuotias Selina Virkkunen, joka sijoittui 21:nneksi uudella lyhyen radan ennätyksellään 34,00. Kaikkiaan HäUS:n uimareita kävi keskiviikkoaamuna altaassa 14 startissa, joissa syntyi 12 ennätystä. (HäSa)

Asiasanat