Uutiset

Niko Mantereelle pronssia Latviassa

Hämeenlinnan Karateseuran Niko Mantere otteli lauantaina pronssille Latvia Karate Open -kilpailuissa 16–17-vuotiaiden avoimessa painoluokassa.

Mantere kohtasi ensimmäisellä kierroksella Viron Artjom Kitsinskin, jonka hän voitti 1–0. Semifinaalissa vastassa oli toinen suomalainen, Nurmijärven Shotokanin Tuomas Suur-Inkeroinen, joka viime sekunnilla otti ottelun ainoaksi jääneen pisteen ja vei finaalipaikan.

Mantere selvitti tiensä pronssiotteluun, jossa voitti Viron Maksim Voronin pistein 1–0. Kulta meni Suur-Inkeroiselle ja suomalaisten menestystä täydensi Lahden Karaten Björn Kulovuori, joka otteli sarjan toisesta lohkosta pronssia.

Mantere otteli myös omassa painoluokassaan alle 76 kg:n sarjassa. Myös tässä sarjassa hän kamppaili pronssiotteluun asti, mutta hävisi tiukan tasapisteisiin päättyneen ottelun tuomariäänestyksessä Latvian Igors Lesnikovsille. Sijoitukseksi jäi lopulta 5–6.

Hämeenlinnan Karateseuran Maximiliam Ollila oli myös matkassa mukana, mutta ei lopulta pystynyt ottelemaan edellisen viikonlopun kilpailussa tulleen lihasvamman kipeytyessä.

Hämeenlinnan Karateseuran ottelijoiden syksyn viimeinen kilpailu on kahden viikon kuluttua Ruotsin Junior Trophy.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic