fbpx
Uutiset

Nikotiinivalmisteiden myynnissä ongelmia

Olen lopettanut tupakoinnin ja turvautunut lopettamisen jälkeen nikotiinikorvausvalmisteisiin. Yksi lopettamispäätökseen vaikuttava seikka oli näiden korvausvalmisteiden helpottunut saatavuus. Tämä lenkki petti pahemman kerran, kaupoista ei löydykään tarpeeksi vaihtoehtoja.

Tupakkalakon alussa nikotiinikorvaukseen olisin halunnut tutustua pakkauksia ja vaihtoehtoja vertaamalla. Se ei sitten käynytkään, koska tuotteet olivat jossain kaukana ulottumattomissa.

Sitten kun lakko jatkui, halusin alentaa päivittäisen nikotiininannosta. Loppuvaiheessa olisin tarvinnut 1 mg imeskelytabletteja tai purukumeja 24 tai 36 kappaleen paketeissa. Näitä ei sitten marketeista löytynytkään, olen jäänyt koukkuun kahden mg:n annoksiin. Onkin siis pakko turvautua sittenkin apteekkien tarjontaan, tai imeskellä kahta milligrammaa hamaan tulevaisuuteen.

Tuleekin mieleen onkohan tuotteiden valmistajat ja tukku jotenkin myyntipisteitä painostaneet? Mitä tästä opimme?

Vähittäiskaupat vaativat sinnikkäästi myyntiinsä myös itsehoitolääkkeitä. Jos itsehoitolääkkeet saataisiin myös vähittäiskauppojen valikoimiin, emme välttämättä saisi enää haluamiamme tuotteita.

Vaikka apteekkien monopoliin olenkin kyllästynyt, ei vähittäiskaupoissa ja muissa pisteissä oteta asiakkaan tarpeita huomioon.

Tupakkalakkolainen

Hattula

Menot