Uutiset

Noin 6 000 taloutta oli ilman sähköä Kanta-Hämeessä

Myrsky teki keskiviikkona tuhojaan myös Kanta-Hämeessä. Vattenfallin asiakkaista sähkökatkot koskivat seudulla kaikkiaan noin 4 000 kotitaloutta ja Fortumin asiakkaista noin 2 000 taloutta.

Vattenfallin käyttöpalvelujohtaja Jorma Myllymäen mukaan katkot alkoivat aamupäivällä kello 11:n aikaan.

Iltayhdeksän aikaan vikoja oli vielä Hämeenlinnan Rengossa (300 taloutta), Lopella (900), Hattulan Myllykylässä (140), Urjalassa (130) ja Pälkäneellä (yli 300).

-Siihen on syytä varautua, että osalla näistä on sähköt pois vielä torstaiaamuna. Kaikkemme teemme, että viat saadaan korjattua. Häme-Pirkanmaan alueella on sata miestä rajaamassa vikoja ja korjaamassa niitä. Viat aiheutuvat puiden kaatumisesta linjoille, Myllymäki kertoo.

-Jos tuho on arvioitua laajempi, täytyy verkko ehkä rakentaa osin uudestaan. Se taas vie aikaa.

Ukkosmyrskyyn oli Vattenfallilla varauduttu täydellä miehityksellä jo tiistai-illasta lähtien. Käyttökeskuksessa ja asiakaspalvelussa oli maksimimäärä henkilökuntaa, samoin maastoon lähetettiin korjaajia jo ennakkoon.

-Asta-myrskyn jälkeen olimme varustautuneet tällaiseen tilanteeseen jo hyvissä ajoin, sanoo Myllymäki.

Fortumin asiakkaista oli Lopella 600 taloutta sähköttä reilut pari tuntia iltapäivällä, kun puu kaatui sähkölinjoille. Riihimäen itäpuolella pimeni 620 taloutta alkuillasta kolmeksi tunniksi samasta syystä.

Riihimäen keskustassa iski hieman iltaseitsemän jälkeen muuntamovika, joka koski 1 500 taloutta. Vikaa ei ollut saatu kuntoon vielä myöhään illalla. (HäSa)