Uutiset

Nopeusnäyttökokeilu ei ole suitsinut vauhtia

Pientalojen reunustamalla idyllisellä Erkyläntiellä riittää rutkasti liikennettä, ja ajonopeudet tuppaavat helposti nousemaan yli sallitun 40 kilometrin nopeusrajoituksen. Riihimäen kaupungin liikenneturvallisuusryhmä on päättänyt pilotoida tieosuudella siirrettävää nopeusnäyttöä.

– Taustalla oli pitkään jatkunut keskustelu Erkyläntien ongelmista. Asukkaat ovat toivoneet hidasteita tielle, mutta kaupunki on linjannut, että niitä rakennetaan vain koulujen läheisyyteen, selvittää katupäällikkö Toni Haapakoski.

– Hidasteiden ja töyssyjen tarve on asukkaiden mielestä todella laaja. Kun on koettu, ettei kaupunki tee mitään, niin päätimme kokeilla reagoivatko autoilijat nopeusnäyttöön.


Vuoden jakso

Tiehallinto käyttää monilla valtateillä nopeusnäyttöjä, joista autoilijat voivat tarkistaa todellisen nopeutensa. Tuloksia näyttöjen vauhtia hillitsevästä vaikutuksesta on saatu myös Helsingin kaduilta.

Riihimäellä vaikutus ei ole kuitenkaan toistaiseksi ollut toivotunlainen.

– Näyttö on ollut paikallaan vasta niin vähän aikaa, ettei varsinaista tutkimustuloksesta voi vielä puhua. Näyttää kuitenkin siltä, että ennemmin näytön kohdalla saatetaan kokeilla, kuinka lujaa päästään, Haapakoski toteaa lakonisesti.

Hän ei ole kuitenkaan valmis vielä tuomitsemaan kokeilua epäonnistuneeksi.

– Taulua pitäisi pitää paikallaan mielellään vuoden jakso. Koko ajan kuitenkin seuraamme, mitä tiellä tapahtuu ja analysoimme taulun tuottamaa tietoa. (HäSa)