Uutiset

NoPS näytti kaapin paikan

Ei hyvältä näytä hämeenlinnalainen miesten edustusjalkapallo. Härmä yrittää pitää kaupungin futismainetta yllä Kolmosessa, mutta häävi ei ole ollut senkään kauden alku: kolme ottelua, joista tasapeli ja kaksi tappiota.

Pullerin tekonurmella Härmä on hävinnyt molemmat kotiottelunsa. Sunnuntaina Nokian Palloseuraa vastaan se ei ollut edes lähellä pistettä. NoPS antoi palaa ja voitti peräti 6–0 (1–0).

Lähes koko ensimmäisen jakson Härmän puolustus ja maalivahti Mikko Ananin kestivät. Tommi Hautamäki sai kuitenkin sutaistua NoPSin ensimmäisen Valtteri Uimosen antamasta kulmapotkusta viime hetkellä. Se oli kunnon koppimaali. Heti sen jälkeen nimittäin lähdettiin viettämään taukoa.

Toisella jaksolla NoPS meni menojaan. Sen hyökkäykset puhkoivat järjestään Härmän puolustuksen ja tulostakin tuli viiden maalin verran. Joona-Petteri Valkama onnistui maalinteossa kahdesti, Pekka Äijälä, Tuomas Lehti ja Jarno Kuusisto. Maalit olivat komeita, mutta kyllä oli Härmäkin kauttaaltaan surkea.

– Aivan oikeutettu tulos. NoPSin hyvyys kyllä tiedettiin. Tuolla miehistöllä se pelaa väärässä sarjassa. Toisaalta jos meidän liikkeemme on noin huonoa, joka vastustaja pystyy pyörittämään peliä, mietti Härmän valmentaja Juha Jakobsson.

Jakobssonin mukaan Härmää vaivaa pelaajapula, eikä sunnuntainen helpottanut tilannetta yhtään. Toppari Aleksi Topinoja katsoi punaista korttia ja häntä odottaa pelikielto. Joni Lindroos puolestaan jätti kentän jalkavamman takia.

– Meillä on ollut ongelmia sairastelujen takia. Tiistaina on Regions cupin ottelua omia A-junioreita vastaan. Siihen otteluun on pelaajaongelma. Homma jatkuu, mutta hyvältä ei näytä, Jakobsson murehti.

NoPS on voittanut kaikki kolme sarjaotteluaan, eikä se varmasti montaa peliä häviä. Nokialaisten joukkueessa on Sakari Saarisen johdolla liuta pelaajia, jotka ovat pelanneet Kolmosta korkeammilla sarjatasoilla.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä vielä hakemista. Ensimmäinen maali kuitenkin helpotti. Toisella jaksolla syöttöpeli alkoi rullata ja tulosta tuli. Joukkueen asenne on aina hyvä ja se on tärkeä juttu, selvitti NoPSin valmentaja Mikko Mäkelä, jolla itselläkin on pelikokemusta liigasta saakka.

Mäkelä myönsi, että NoPS tavoittelee nousua. Härmältä hän odotti kovempaa vastusta.

– Kieltämättä Härmä oli minulle yllätys. Aikaisemmin keväällähän puhuttiin, että se on nousuun tähtäävä joukkue. Hämeenlinnalaisten pää tipahti parin takaiskun jälkeen. Niinhän ei saisi koskaan tapahtua, hän tuumi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic