fbpx
Uutiset

Nordea kokeilee käteisen toimittamista asiakkaiden koteihin

Vaikka käteisen rahan käyttö harvenee, siihen liittyville palveluille on edelleen pankin mukaan kysyntää.
Kuvituskuva. Kuva: Tomi Vuokola
Kuvituskuva. Kuva: Tomi Vuokola

Kainuun ja Pohjois-Savon alueella asuvat Nordean asiakkaat voivat tilata pankista käteistä kotiin. Pankin mukaan uutta palvelua pilotoidaan Kuopiossa, Iisalmessa, Lapinlahdella, Varkaudessa, Kajaanissa, Kuhmossa ja Suomussalmella lokakuun loppuun asti.

– Palvelulla halutaan täydentää nykyistä käteisverkostoa ja varmistaa käteisen saanti kaikille asiakkaillemme turvallisesti, kertoo tiedotteessa pankin henkilöasiakasliiketoiminnan varajohtaja Jani Eloranta.

Vaikka käteisen rahan käyttö harvenee, siihen liittyville palveluille on edelleen kysyntää.

– Yhä on tietenkin tilanteita, joissa käteistä rahaa tarvitaan. Siksi pilotoimme tätä uutta palvelua. Asiakas voi aina valita itselleen parhaan tavan hoitaa päivittäisiä raha-asioitaan, Eloranta sanoo.

Tiedotteessa ei kerrota, aiheutuuko asiakkaille käteisen toimittamisesta ylimääräisiä kustannuksia.

Vuonna 2018 Aktia-pankki kertoi pilotoivansa käteisen toimittamista kotiovelle Loviisan, Pietarsaaren ja Inkoon alueilla. Aktia kertoi, että käteistä voi pilottivaiheessa tilata kerralla enintään 3 000 euroa.

Aktian kokeilussa käteinen on toimitettu asiakkaalle 2–3 arkipäivän kuluessa Postin vakuutettuna arvolähetyksenä. Käteistä voi tilata kertaluonteisesti tai säännöllisesti jatkuvana. Käteinen toimitetaan Aktian mallissa asiakkaalle 2–3 arkipäivän kuluessa Postin vakuutettuna arvolähetyksenä. Käteistä voi tilata kertaluonteisesti tai säännöllisesti jatkuvana.

Menot