Uutiset

Norjan poliisi: Naisten mestausvideo Marokossa näyttää olevan aito

Isisin kannattajat sanovat mestauksia kostoksi Syyrian tapahtumista.
Opas nimeltä Rachid (oik.) seisoo paikalla, jossa toinen pohjoismaalaisista naisista murhattiin Marokon Atlas-vuorilla maanantaina. Kuva: HEGE PAULINE HOVIG

Norjan poliisi kertoi perjantaina, että video, joka näyttää todistavan kahden pohjoismaalaisen naisen murhan Marokossa, on lähes varmasti aito, kertoi BBC.

Yliopisto-opiskelijat Maren Ueland ja Louisa Vesterager Jespersen löydettiin surmattuina maanantaina läheltä suosittua turistikohdetta Marokon Atlas-vuorilla.

Videolla esiintyneet miehet sanovat murhien olevan kosto Syyrian tapahtumista.

Murhista on pidätetty neljä miestä. Poliisi kertoo heidän esiintyneen toisella propagandavideolla, joka oli nauhoitettu ennen murhia.

Kahden naisen ruumista kuljettava kone lähti Marokon Casablancasta kohti Tanskaa perjantaina.

Jespersen oli 24-vuotias tanskalainen ja Ueland 28-vuotias norjalainen. He olivat opiskelleet ulkoilma-aktiviteetteja Kaakois-Norjan yliopistossa.

”Tämä on kosto veljiemme puolesta”

He saapuivat kuukauden mittaiselle lomalle Marokkoon 9. joulukuuta ja olivat matkustaneet Pohjois-Afrikan korkeimman vuoren Toubkalin juurelle 10 kilometrin päähän turistikylästä Imlilistä.

Heidän ruumiinsa löydettiin heidän teltastaan. Maren Uelandin äiti oli kertonut naisten suhtautuneen varovaisuudella matkaansa.

Videolla näytettiin toisen naisen mestaaminen ja se lähettivät sosiaaliseen mediaan Islamilainen valtio (Isis) -terroristiryhmän kannattajat.

Videolla murhaajan kuullaan sanovan: ”Tämä on kosto veljiemme puolesta Hajinissa”. Hajin on kaupunki itäisessä Syyriassa, jonka Isis menetti Yhdysvaltain tukemille joukoille viime viikolla.

Menot