Uutiset

Norosen ketju heilutti tahtipuikkoa

HPK vankisti asemaansa naisten SM-sarjan kärkikastissa keskiviikkona Kuortaneella, kun se kellisti Oriflame Teamin maalein 6-3 (2-1, 3-1, 1-1).

Riikka Noronen (1+3) johti ottelun parasta hyökkäyskolmikkoa. Norosen laidalla Sanna Lankosaari (2+2) ja Venla Hovi (1+2) kuuluivat myös kamppailun ehdottomaan eliittiin.

-Pitkästä aikaa tällä ketjulla oli oikeata peli-iloa. Sillä oli paikkoja enempiinkin maaleihin, kehui HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Tuomo Nukari tehoketjuaan.

Hienoimman maalin teki Nukarin mukaan kuitenkin Fanny Jalonen, jonka laidoilla hyökkäsivät Hanna Honkonen (1+1) ja Viivi Vaattovaara.

Voittonsa ansiosta HPK nousi sarjan kakkoseksi ohi Oulun Kärppien.

Nukarin mielestä arkipeli Kuortaneella oli raskas posti HPK:lle.

-Pelaajat ja valmentajat lähtivät reissuun suoraan töistä. Nuorisokaartilla oli puolestaan takana viikonlopun maajoukkueleiri. Ehkä sen takia ensimmäisessä erässä pelimme oli aika huolimatonta ja väsyneen oloista, sellaista pakkopullaa. Kahdessa viimeisessä erässä joukkue hoiti hommansa kuitenkin fiksusti. Eikä meillä mitään hätää ollut missään vaiheessa. Kyllä me peliä veimme.

HPK:n maalivahti Maija Hassinen venyi kiekon eteen 18 kertaa. Joukossa oli pari komeaa pelastusta.

Kerho jatkaa SM-sarjaa viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Lauantaina Metritiski-areenaan tulee vieraaksi JYP ja sunnuntaina kärkikamppailussa Ilves. Ottelut alkavat kello 14. (Häsa)