Uutiset

Nousija KJT haki pistepotin

HPK:n kiekkonaiset palasivat tylysti arkeen jo heti sunnuntaina, kun SM-sarjan tulokasjoukkue KJT haki täyden pistepotin maalein 3–1 (2–0, 1–1, 0–0) Kerholla oli maalipaikkoja vähintään kuuteen osumaan, mutta joukkue sortui tehottomuuteen.

– Jos ei oikein mistään tehdä, silloin ei voi voittaa. Meillä oli paikat voittaa ottelu. Ei ollut pitkä meidän voittoputki, sanoi HPK:n valmentaja Jarkko Julkunen.

Epäonninen alku otteluun

KJT:n kapteeni Noora Tulus teki vastahyökkäyksestä avausmaalin jo kuudennella minuutilla. Kiekko lirui epäonnisesti HPK:n maalivahdin Kiira Laineen taakse.

Jatkoa seurasi, kun keravalaisjoukkueen Miisa Klemola teki helponoloisesti voittomaaliksi jääneen toisen osuman ennen avauskympin täyttymistä.

Entisen Kerho-vahdin Kari Rosenbergin valmentama KJT sai onnekkaasti loistoalun ja joukkue pystyi hyödyntämään sen maksimaalisesti. HPK vaihtoi Laineen tilalle Maija Hassinen-Sullanmaan, joka venyi loppupelissä 27 torjuntaan. Laineen iltapäivä oli epäonninen. Laine on kuitenkin huippuvireessä, siitä lauantai kävi hyvänä todisteena.

Hassinen-Sullanmaa yllätettiin ainoastaan pelin puolivälissä, kun lupaava Matilda Nilsson sai lyödä kiekon tyhjiin. Tilanne haiskahti tuomarivirheeltä, sillä Kerhon puolustaja Sanni Lilli kaadettiin ja hässäkkä alkoi sen jälkeen.

– Emme voi syyttää ketään, sillä näiden takaiskujenkin jälkeen meillä oli paikat ottelun voittamiseen. Kun peli lähti väärään suuntaan, emme pystyneet enää kääntämään sitä, Julkunen sanoi.

Noronen teki ainokaisen

Kerhon ykkössentteri Riikka Noronen teki 27 sekuntia Nilssonin osuman jälkeen kavennuksen, mutta sen jälkeen tehoja ei löytynyt enää keneltäkään.

Norosen ketju, jossa laidoilla pelasivat Emmi Leinonen ja Hanna Honkonen, kantoi isoa vastuuta sekä yli- että alivoimalla.

Leinonen osui tolppaan ja Noronen hukkasi avopaikan päätöserässä.

– Ykkösketju oli ihan puhki. Olisi vaatinut parempaa peluuttamista, sillä ykkösketjua kuormitimme liikaa. He eivät enää jaksaneet tehdä maalia, Julkunen sanoi.

KJT:n maalivahti Katja Jäppinen torjui 29 kertaa. Aiemmin myös Kerhossa pelannut Jäppinen ja Tulus olivat vierailijan palkitut.

Maalivahti Hassinen-Sullanmaa ja laitahyökkääjä Katja Nurmesniemi palkittiin kotijoukkueesta.

HPK:lla on edessä hetkellinen pelitauko, sillä se kohtaa seuraavaksi Tampereen Ilveksen vieraspelissä 16. lokakuuta.

– Tässä välissä peli pitäisi saada kuosiin, Julkunen totesi. (HäSa)

Asiasanat