Uutiset

Nousuvireinen Kerho saa vieraakseen mestareita

Vielä parisen viikkoa sitten surkuteltiin HPK:n vaisua menoa jääkiekon SM-liigassa, mutta nyt jo pyyhkii paremmin. Joukkueen saaliina on viidestä viimeisestä pelistä kolme voittoa ja yksi pisteen jatkoaikatappio.

Kolmatta perättäistä voittoaan Kerho jahtaa torstaina, kun Ritariareenalle saapuu viime kauden mestari HIFK. HPK:n valmennustiimiin kuuluva Pasi Arvonen odottelee huomattavasti kovempaa ottelua kuin tiistaina SaiPaa vastaan Lappeenrannassa.

-Seuraavaksi meillä on vastassa ihan erilaatuinen joukkue, jossa on MM-mitalistejakin. Meidän on taas lähdettävä liikkeelle hyvän puolustuspelin kautta, Arvonen suunnittelee.

Kerho on parantanut puolustuspelaamistaan selvästi. Unohtaa ei sovi maalivahti Mikko Tolvasen vahoja esityksiä – kolmessa viimeisessä ottelussa miehen taakse on tehty vain kolme maalia.

-Mikko jatkaa maalilla torstain ottelussakin. Hän on pelannut aivan loistavasti, Arvonen kehuu.

Kerhon ykkösketjun laitahyökkääjä Janne Laakkonen on ollut niin ikään tyytyväinen joukkueensa uuteen ilmeeseen.

-Menemme tilanteisiin nyt paljon aktiivisemmin ja katkomme kiekkoja jo keskialueella. Kaikki lähtee tietenkin hyvästä puolustuspelistä ja hyvin torjuva maalivahti antaa iloa joukkueelle, Laakkonen pohtii.

Laakkosen oma pelikin alkaa pikkuhiljaa sujua. Kahdessa edellisessä vähämaalisessa ottelussa mies keräsi tehot 2+1.

Myös Laakkosen mielestä HIFK on kova mittari Kerholle.

-Kyllä meidän pitää onnistua todella hyvin. Toivottavasti yleisöä tulisi paljon halliin, Laakkonen toivoo.

”Uudet pojat ovat vastanneet huutoon”

HPK käy HIFK:n kimppuun nälkäisellä kokoonpanolla.

-Todennäköisesti jatkamme lähes samalla miehityksellä kuin tiistaina Lappeenrannassa, Arvonen kaaveilee.

Kerho näyttää onnistuneen hyvin viimeisessä pelaajahankinnoissaan. Hyökkääjät Ville Hämäläinen, Jan-Mikael Juutilainen ja SaiPa-pelissä miehistöön liittynyt Nico Aaltonen ovat piristäneet Kerhon menoa.

-Uudet pojat ovat vastanneet hyvin huutoon. Pitää muistaa, että Hämäläistä lukuun ottamatta pelisysteemimmekin olivat kavereille uusia.

-Nyt meillä on taas neljä kentällistä kasassa. Alkukauden vedimme pienellä materiaalilla, eikä meillä ollut kunnon kilpailua pelipaikoista, Arvonen muistuttaa.

HPK:n loukkaantuneista pelaajista ensimmäisenä kaukaloon palannee puolustaja Ossi-Petteri Grönholm.

-Hän on jo pelikunnossa. Myös Janne Kolehmaisen paluu on lähellä. Marek Zagrapanin toipuminen on täsmentynyt 4-6 viikon mittaiseksi, ja Arsi Piispanen on rivissä vasta maaottelutauon jälkeen, Arvonen kertoo. (HäSa)