Uutiset

Nummen ostarilla tirisee taas pian rasva

Vaikka Nummen grilli lopetti toimintansa vuodenvaihteessa, ei alueen asukkaiden tarvitse enää kauan tyytyä nuolemaan näppejään.

Parolan legenda, kaksi vuosikymmentä toiminut Hat-Grilli, avaa Nummelle uuden toimipisteen. Näillä näkymin ovet avataan Nummen ostarilla ensi viikon maanantaina.

Alkusysäys uuden grillin perustamiseen tuli eräältä Hat-Grillin asiakkaalta, joka toimii kiinteistösijoittajana.

– Hän kertoi ostaneensa Nummelta kiinteistön ja halusi meidän avaavan siihen grillin. Hänellä oli niin kova usko meihin, että pakkohan siinä oli ryhtyä toimeen, kertoo Hat-Grillin toinen omistaja Helena Waring.

Totta kai taustalla oli myös yrittäjien oma innostus. Helena Waring on henkeen ja vereen suomalaisuuden ja suomalaisen grillikulttuurin puolestapuhuja.

– Grillit ovat suuri osa suomalaista kulttuuria ja jonkun täytyy pitää lippu korkealla. Ihmisten täytyisi ymmärtää, että mitä he eivät käytä, sen he voivat jossain vaiheessa menettää.

Yhdessä päivässä grilliyrittäjiksi

Helena Waring ja hänen miehensä Glenn Waring ostivat Parolan Hat-Grillin kaksi ja puoli vuotta sitten.

Muutettuaan Englannista Suomeen joitain vuosia sitten pariskunta kokeili ensin, miten brittiläinen fish & chips -paikka sopii hämäläisten makuun. Muutamassa kuukaudessa selvisi, ettei kovinkaan hyvin.

– Meidän olisi varmaankin pitänyt odottaa pari vuotta, että konsepti olisi lähtenyt toimimaan. Mutta eihän minusta sellaiseen ole.

Waringit tunsivat Hat-Grillin entisen omistajan ja koska hän halusi vaihtaa alaa, pari päätti vaihtaa kalat ja ranskalaiset perisuomalaiseen grilliruokaan.

– Yhdessä päivässä teimme kaikki paperityöt ja sitten grilli olikin jo meidän.

Periksiantamaton karjalaisterrieri

Etenkin alkuaikoina yrittäjän arki oli kovaa.

– Kun Glenn ei osannut vielä suomea, minun piti olla grillillä hänen kanssaan lähes koko ajan. Hyvä että ehdin vessassa käydä.

Helena Waring vaikuttaa kuitenkin yrittäjän ihannetyypiltä, innokkaalta ja kovahermoiselta. Karjalaisten sukujuuriensa ansiosta hän vertaa itseään terrieriin, joka ei anna periksi millään.

Ja on yrittämisessä toki hyvätkin puolensa. Waring nauttii siitä, että saa olla paljon tekemisissä ihmisten kanssa.

Hat-Grillillä hän on ollut etenkin nuorille asiakkaille eräänlainen tuki ja turva, jolta on hotsin lisäksi saanut neuvoja ongelmiinsa.

– Jatkossa Parolan grilli jää enemmän Glennin vastuulle. Vakioasiakkaat ovatkin jo ehtineet suremaan sitä, että grillin täti siirtyy Nummelle hommiin, Waring nauraa. (HäSa)

Päivän lehti

12.7.2020