Uutiset

Nuohous kiven alla

Hämeen Sanomissa oli perjantaina 6. huhtikuuta artikkeli nuohouksen tärkeydestä. Juttu olikin asianmukaisesti kirjoitettu ja nuohouksen tärkeys tuli siinä hyvin esiin.

Ketään tässä vaiheessa sormella osoittelematta haluaisin kysyä, mitä sitten tehdään, jos nuohoojaa ei useista pyynnöistä huolimatta saada tekemään nuohousta?

Meillä ei pidetty tulta takassa eikä leivinuunissa menneenä talvena, kun ei enää uskallettu. Harmittaa, ettei voinut kylminä pakkaspäivinä käyttää noita oivallisia lisälämmön lähteitä!

Nuohoojaa ei ole meidän pikkukylällä nähty ainakaan viimeiseen kahteen vuoteen. Yritin epätoivoissani saada jopa naapurikunnan piirinuohoojaa tekemään nuohouksen ennen talvea, mutta tämä vastasi kohteliaasti, ettei voi tulla toisen nuohoojan alueelle, vaikka haluaisikin auttaa.

Naapurustossa on alkanut kuhista viime aikoina, koska ihmiset eivät enää uskalla polttaa tulta tulisijoissaan. Naapureistakin on soitettu nuohoojalle ja viimeisimmän tiedon mukaan nuohooja oli sanonut tulevansa ”meidän kylälle” maaliskuun aikana. Oletimme kyseessä olevan tämän vuoden maaliskuun.

Voisiko joku kertoa, keneen täytyy ottaa yhteys, että nuohousasia saadaan kuntoon? Kuka ottaa vastuun, jos jonkun talo sattuu palamaan nuohoamattoman hormin takia?

Yksi monen talouden puolesta

Riihimäki

Päivän lehti

26.5.2020