Uutiset

Nuorena se on vitsa väännettävä

Sadat intialaiset syrjäisen kylän asukkaat protestoivat voimakkaasti, kun poliisi saapui pidättämään kolmen kuukauden ikäistä poikavauvaa.

Poliisi halusi ottaa vauvan kiinni ryöstöstä. Poliisien papereiden mukaan pienokainen oli viikko sitten ollut ryöstämässä bussimatkustajia.

Poliisien nähtyä minkä sortin varasta he ovat pidättämässä, vauva pudotettiin epäiltyjen listalta alta aikayksikön. Miten vauvan nimi oli listalle tupsahtanut, on edelleen arvoitus.

– Otamme selvää, kuinka näin on ylipäänsä päässyt käymään, poliisien edustaja Sunit Kumar lupaa.

Poliisipartion saavuttua kylään ja ilmoitettua keitä epäiltyjen listalla on, kyläläiset polttivat päreensä perusteellisesti.

– Kuinka kukaan voi kuvitella, että meidän Praveen-pienokaisemme olisi tehnyt bussiryöstön, pojan äiti Shakila Devi ihmettelee.

Puolan murtovaras soitti poliisit apuun

Puolalaisen murtovarkaan rikolliset operaatiot jäivät pahasti kesken, kun kirveellä pontevasti huiskiva vartiomies saapui estämään hänen rötöstelyään.

Murtovaras, 25, oli saapunut rakennuksen eteen autolla, joka yllättäen oli varastettu. Taloon sisään tupsahdettuaan varas tuli pitäneeksi sen verran kovaa meteliä, että vartiomies heräsi. Hetken kuluttua vartija oli varkaan kimpussa kirves kädessään.

Murtovaras pakeni käytössään olleeseen autoon. Se ei kuitenkaan lähtenyt käyntiin, sillä vartija oli ehtinyt käsitellä sitä kirveensä kanssa.

Tässä vaiheessa murtovaras näki parhaaksi soittaa poliisille. Pitäähän se maassa nyt sentään joku laki ja järjestys olla. Ja ruumiillinen koskemattomuus kuuluu kaiken lisäksi kansalaisen perusoikeuksiin. Omaisuuden koskemattomuudella ”ei oo niin väliä juu”, kuten Simo Salminen saattaisi asian ilmaista.

Ja saapuihan poliisi. Se toimitti murtovarkaan sairaalaan, sillä vartija onnistui pari kertaa hipaisemaan voroa kirveellään. Sairaalan jälkeen 25-vuotiasta saattaa odottaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Vartija, 28, pääsi poliisien huostaan suoraan ilman joutavia sairaalakäyntejä. Häntä odottaa syyte laillisen itsepuolustuksen rajojen ylittämisestä.

STT

Menot