Uutiset

Nuoret aktiivisina henkisen valmennuksen luennoilla

Urheiluakatemia Tavastian järjestämän neliosaisen henkisen valmennuksen luentosarjan viimeinen luento kuultiin maanantaina koulutuskeskus Tavastian auditoriossa. Mentaalivalmentaja Juha Pyhäjoen vetämän luennon aikana keskusteltiin motivaatiosta ja tavoitteiden asettamisesta. Yleisössä olleet urheilijat, valmentajat ja vanhemmat osallistuivat aktiivisesti Pyhäjoen vetämään keskusteluun, ja illan päätteeksi salista lähtikin kotiin tyytyväisiä ihmisiä.

Urheilijan hyvä arki -teeman alla pidettyjen luentojen suosio etenkin nuorten urheilijoiden keskuudessa oli urheiluakatemia Tavastian koordinaattorin Juha Liedeksen mieleen.

– Kyllä nuo aktiiviset nuoret olivat tämän jutun parasta antia, ja samalla suurin yllätys. He osallistuivat keskusteluihin todella hyvin. Ja toinen asia, mikä jäi positiivisimpana mieleen, oli se, että ei missään vaiheessa menty siihen, että oltaisiin alettu syyttelemään, että meidän seurassa tehdään asiat näin tai tuolla seurassa tehdään asiat noin, Liedes kiitteli nuoria.

Lentopalloilija Minttu Lemola, 19, oli mukana kaikissa neljässä luentotilaisuudessa. Hänen kokemukset luennoista olivat pelkästään positiivisia.

– Oli aina sellainen lämmin tunnelma tulla tuonne luennolle. Asiantuntijat olivat todella ammattitaitoisia, ja sain todella paljon uusia ideoita täältä. Jonkun verran olen niitä jo käyttänytkin, Lemola sanoi.

Maanantaina äänessä ollut Pyhäjoki halusi luennollaan tuoda urheilijoille tietoon, että ihmisissä on kaikki voimavarat jo olemassa, ja että ne pitää saada käyttöön sieltä. Toisena tärkeänä asiana hän muistutti, että henkinen valmennus on osa kokonaisuutta.

– Henkinen valmennus liittyy kaikkeen. Fysiikkavalmennus vaikuttaa henkiseen valmennukseen ja henkinen valmennus vaikuttaa fysiikkavalmennukseen. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, summasi Pyhäjoki. Hänen lisäkseen omat luentonsa ovat aiemmin vetämään Ann-Mari Nordenswan, Jari Pekuri ja Jouko Mikkola.

Pyhäjoki yhtyi myös Liedeksen kommenttiin aktiivisista nuorista.

– Olen itse ollut mielissäni siitä, että olemme saaneet nuoria urheilijoita tänne. Olemme saaneet hyvin esille heidän ajatuksiaan ja näkökulmiaan tämän neljän kerran aikana, Pyhäjoki lisäsi.

Liedeksen pohtiessa luentosarjan onnistumista, hän piti harmillisena, ettei yleisössä ollut ihan niin paljon valmentajia kuin hän olisi toivonut. Se, menikö viesti seuroissa valmentajille saakka, jäi hieman arvoitukseksi.

– Valmentajathan tämän henkisen valmennuksen lopulta siirtävät sinne arkeen, Liedes pohti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic