Uutiset

Nuoret hakivat Politiikan torilta vahvistusta poliittiseen kantaan

 

– Haen lisätietoa puolueiden periaatteista ja näkökulmista. Se on selvää, että ehdokkaani pitää kannattaa itsenäistä Hattulan kuntaa jatkossakin, ja hänen on oltava perillä nuorten asioista,Parolan lukion kolmasluokkalainen Sauli Soudunsaari pohti Hattulan nuorisovaltuuston järjestämässä Politiikan tori-tapahtumassa.
 
Sauli Soudunsaari on jo varma siitä, että käyttää äänioikeuttaan. Puoluevalinta on vielä valintakourassa. Sen vuoksi Parolan lukiolla järjestetty ensimmäinen toritapahtuma oli Saulin mieleen.
 
– Täällä on hyvä vertailla samalla kertaa puolueiden välisiä eroja.
 
Hattulan kunnan itsenäisyys on hänen mielestään tärkeä peruste, koska hänen hauholaisilta kavereiltaan saaman palautteen mukaan ”liittyminen Hämeenlinnan on selvästi heikentänyt hauholaisten asemaa”.
 
Niin ikään lukion kolmasluokkalaisiin lukeutuva Sonja Takala sanoo jo tietävänsä ketä kuntavaaleissa äänestää:
 
– Ehdokkaan ikä ei ole valintaperusteista tärkein, vaan hänen mielipiteensä.
 
Paikallista, valtakunnallista ja maailman menoa lähinnä lehdistön kautta seuraava Sonja Takala pitää nyt järjestetyn kaltaisia nuorille suunnattuja tilaisuuksia hyvinä:
 
– Täällä jokainen voi kysyä suoraan puolueiden edustajilta heidän kantaansa eri asioihin.
 
Politiikan tori oli suunnattu yläasteen yhdeksäsluokkalaisille ja lukiolaisille. Paikalla oli paikallisia kuntavaaliehdokkaita eri puolueista. Edustettuina olivat SDP, Keskusta, Kokoomus, Vihreät sekä Perussuomalaiset. Tilaisuuden ylöspanosta vastasi kunnassa toimiva aktiivinen Nuorisovaltuusto.
Tapahtuman aktiivijärjestäjinä touhunneet Karoliina Kauhanen ja Lauri Hämäläinen olivat positiivisesti yllättyneitä tapahtuman onnistumisesta:
 
– Positiivista oli se, että nuorimmat osallistujat (ysiluokkalaiset) olivat tapahtumassa erittäin aktiivisia, Karoliina Kauhanen pohti.
 
Tilaisuudessa oli paikalla myös tuore kunnanjohtaja Heidi Rämö, joka juonsi tiukkatahtisen vaalipaneelin ennen lukiolaisten avointa kyselytuntia. Tehtävän hän sai ”toimeksiantona nuorilta kuntalaisilta”. 
 
Vaalipaneelissa käytiin läpi muun muassa kunnan itsenäisyys jatkossa (yksimielisesti kyllä), nuorten palkkaustaso suhteessa kokeneempiin työntekijöihin ja nuorten hyvinvointikysymyksiä.
Hattulan nuorille liikuntahallin rakentaminen omaan kuntaan on tärkeä tavoite, se kävi ilmi sekä keskustelussa että nuorten paperille kirjaamissa toiveissa.
 
– On hyvä, että kuunnellaan myös nuoria ja heidän mielipiteitään. He ovat tulevaisuuden tekijöitä ja päättäjiä, kunnanjohtaja pohti.
 

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic