fbpx
Uutiset

Nuoret haluavat tanssilavat takaisin

 

Parikymmentä vuotta sitten kesäiset tanssilavat täyttyivät nuorista. Nykyään ne samat nuoret tanssivat lavoilla edelleen, joskin 20 vuotta vanhempina.
 
– Kaikki ajattelevat, että lavatanssit ovat vanhojen ihmisten juttu. Tuntuu vähän siltä, kuin tanssit olisi otettu meiltä nuorilta pois, kertoo Rosa Timonen.
 
Timonen aikoo poikaystävänsä Samuli Kallialan kanssa tehdä asialle jotain. Muutos alkaa ensi maanantaina Tanssiseura Baunssin harjoitussalissa, jossa pari vetää nuorille tarkoitetun tanssikurssin. Viitenä peräkkäisenä maanantaina salissa opetellaan suomalaisilla tanssilavoilla syntyneen fuskun ja ruotsalaisten suosiman buggin askeleet.
 
Neiti vei lavalle
Pariskunta käy innokkaasti tanssilavoilla. Timonen kertoo joskus viettäneensä jopa 8 lavatanssi-iltaa putkeen. 
 
– Lavoilla on niin monta lajia, joita tanssia. Tanssimiseen jää koukkuun, Timonen hehkuttaa.
 
13-vuotiaana lavatanssikurssilta kipinän saanut Timonen veti heti seurustelun alussa poikaystävänsä mukaan lavoille. Kallialalla on hieman erilainen tanssimenneisyys. Hän on harrastanut rock- ja swing-tansseja 10-vuotiaasta saakka.
 
Tämän vuoden alussa Timonen ja Kalliala aloittivat yhdessä kilpailemisen rock- ja swing-tansseissa. He sijoittuivat huhtikuussa pidetyissä PM-kisoissa seitsemänsiksi Lindy hop -luokassa. Lauantaina edessä on SM-kisat, joihin lähdetään rennolla mielellä.
 
– Mennään katsomaan miten käy, Kalliala sanoo.
 
Vanhemmilta kielletty
 
Kallialan mukaan monille nuorille esteinä lavatansseissa käymiselle ovat varallisuus ja pelko siitä, ettei osaa tanssia. Lavoilla toki näkee nuoria, mutta pari haluaisi antaa heille enemmän itsevarmuutta. Siksi tanssikurssikin järjestetään.
 
– Usein tällaisilla kursseilla on vain vanhempaa väkeä. Pelkästään nuorille tarkoitettuja kursseja järjestetään harvoin, Timonen sanoo.
 
Tämän vuoksi maanantaina alkavalle tanssikurssille on yläikärajana 25 vuotta.
 
Lavatanssikurssi nuorille Tanssiseura Baunssin harjoitussalissa 14.5.–11.6. kello 18. Hinta 35 euroa.

Menot