fbpx
Uutiset

Nuoret ja tulevaisuus

Lasten ja nuorten tahdon toteutumiseen päätöksenteossa on kiinnitetty aiheellisesti huomiota. Valtuustojen korkeaa keski-ikää on päivitelty ja syviä huolestuneisuuden ilmaisuja kuntapolitiikan tulevaisuudesta lausuttu.

Nyt ehdokaslistoilla on aiempaa enemmän nuoria ehdokkaita. Se osoittaa että nuoret haluavat ottaa vastuuta yhteiskunnan kehittämisestä, jos mahdollisuus siihen annetaan.

Kunnanvaltuustoissa päätetään muun muassa koulutukseen, kaavoitukseen ja terveydenhoitoon liittyvistä asioista. Nämä paikalliset päätökset vaikuttavat yksilöiden ja perheiden hyvinvointiin kaikkein eniten. Siksi haluamme kannustaa jokaista äänestämään.

Nuoret kunnallisvaaliehdokkaat tekevät yhteistyötä yli puoluerajojen. Olemme järjestäneet paneelikeskusteluja eri oppilaitoksissa, ja kuunnelleet nuorten mielipiteitä heille tärkeistä asioista.

Muun muassa sujuva joukkoliikenne ja opiskelijaterveydenhoito ovat nousseet tärkeiksi teemoiksi. Ymmärrämme kuitenkin vahvasti, että kunnassa on vähän yksinomaan lapsia ja nuoria koskevia kysymyksiä.

Kaupungin tasapainoinen kehittäminen lisää hyvinvointia, josta nuorimmatkin hyötyvät. Lasten ja nuorten osallistumismahdollisuuksia päätöksentekoon tulee lisätä. Oppilaiden on voitava vaikuttaa kouluissa omaa opiskeluympäristöään koskeviin asioihin.

Sosiaali- ja terveystyössä painopistettä on siirrettävä ongelmia ennaltaehkäisevään ja terveyttä edistävään työhön. Kunnan monipuoliseen ja esteettömään palvelutarjontaan kuuluu myös sähköisten palvelujen kehittäminen.

Tuemme äänestysmahdollisuuden järjestämistä uusilla tavoilla niin, että mahdollisimman monella on tilaisuus äänestää vaivattomasti. Muistathan, että äänestämiseen tarvitaan vain henkilöllisyystodistus.

Nuorten ehdokkaiden verkosto:

Mikko Hieta (kok.)

Harri Karpén (kok.)

Satu Taiveaho (sd.)

Riikka Helenius (kesk.)

Outi Sallinen (kd.)

Pirkko Juurus (vas.)

Hämeenlinna

Menot