fbpx
Uutiset

Nuoret karatekat pääsivät tatamille Kokoro cupissa

Hämeenlinnan Karateseuran isännöimä Kokoro cup -kilpailu täytti Hämeenkaaren lauantaina juniorikaratekoista. 150 juniorikaratekaa 17 eri seurasta uurasti otteluiden ja katan parissa koko lauantaipäivän.

– Kokoro cup on toiseksi suurin suomalaisjunioreiden karatekisa Suomessa. 150 karatekan osanottomäärä sivuaa meidän kisaennätystä. Mukana on ottelijoita Kuopiosta ja Porin seudulta saakka. Isoimmat joukkueet ovat Lahdesta, Porista, Hämeenlinnasta ja Helsingistä, kertoi kilpailunjohtaja ja Hämeenlinnan Karateseuran puheenjohtaja Jani Mantere.

Kisassa oli karatekoita kuusivuotiaista aina 17-vuotiaisiin asti.

Hämeenlinnan Karateseuran trio Veeti Viitala, Maximiliam Ollila ja Henri Weck osallistui henkilökohtaisten otteluiden lisäksi 12–13-vuotiaiden joukkuekumiteen, jossa ottelivat eri seurat vastakkain.

Veeti Viitala oli voitokas

Veeti Viitala kukisti niin Euran Karaten kuin Tapanilan Erän karatekan joukkuekisassa.

– Aika helpot vastukset, mutta aina on mukava voittaa. Jokaisessa ottelussa on aina vähän haastetta, sanoi 13-vuotias Veeti.

Viitala ja muu poppoo harjoittelee neljä kertaa viikossa lajitreeniä ja käy kerran viikossa lenkillä.

– Sitten on omat harjoitukset kotona vielä päälle. Minun vahvuuksiani taitaa olla lyönnit ja vastaiskut, Yhteiskoulun seiskaluokkaa käyvä Veeti sanoi.

Viitala ja Ollilla ovat ehtineet kiertää karaten kisareissuilla jo Virossa, Ruotsissa, Puolassa ja Unkarissa.

– Kävimme kesällä Italiassa tiistaista sunnuntaihin kestäneellä harjoitusleirillä, jossa oli pari harjoitusta päivässä. Seuraavaksi lähdemme marraskuun lopulla kisamatkalle Ruotsiin, Viitala kertoi.

Maximiliam Ollila, 12, otteli vanhempia ja kookkaampia karatekoita vastaan.

– Tämä oli minulle vasta toinen kisa tässä ikäluokassa. Toisessa ottelussa en oikein uskaltanut mennä kookkaampaa vastustajaa lähelle, Seminaarin kuutosluokkalainen Ollila sanoi.

– Minun vahvuutenani on lyönnit ja liikkuvuus. Myös potkut sujuvat. Karatessa viehättää kilpaileminen. Tykkään enemmän otella, mutta myös katakin käy, Ollila sanoi.

Henri Weck heti voittoon

Judosta karaten pariin siirtynyt Henri Weck, 13, kilpaili ensimmäistä kertaa uudessa lajissaan.

– Hyviä matseja ensimmäisiksi otteluiksi. Toisessa ottelussa tuli voittokin, joten olen henkilökohtaisesti tyytyväinen. Tekniikoita on vielä hiottava, kertoi Henri, joka käy Kaurialan kasiluokkaa.

– Ensimmäiseen otteluun oli ihan pieni jännitys, mutta jännitys ei ollut kovin suurta. Hyvä, pieni jännitys, Weck kuvaili.

Weck on vasta aloittanut karaten.

– Lopetin judon, koska minulla ei ollut enää motivaatiota judoon. Ehdin voittaa judossa alempien vöiden SM-pronssin, Weck sanoi.

Karateseuran puheenjohtaja oli tyytyväinen lasten vanhempien ja vanhempien harrastajien mukanaoloon kisojen järjestelyissä.

– Nämä kisat vaativat kaikkiaan 25 ihmisen järjestelykoneiston. Junioreiden vanhemmat ovat hyvin mukana järjestelyissä. Tämä kisa on seuran syksyn isoin rypistys, Mantere sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot