fbpx
Uutiset

Nuoret melojat vauhdissa Vesikkojen kisoissa

Vanajaveden Vesikkojen edustajat menestyivät hyvin lauantaina Ahvenistonjärvellä melotuissa Suomen cupin päätöskisoissa. Kajakkiykkösten 200 metrin A-finaalissa Sakke Mattila voitti 16-vuotiaiden A-finaalin ja 18-vuotiaiden sarjassa Vikki Mattila oli toinen. Voittoon 18-vuotiaiden kisassa meloi Porin Melamajavien Davide Bottieri.

B-finaalissa Vesikkojen Jaakko Hippeläinen oli nopein 16-vuotiaissa.

Myös 500 metrin A-finaalissa Hämeenlinnan melojat menivät lujaa. Sakke Mattila oli tälläkin matkalla 16-vuotiaiden nopein. Velipoika Vikin vauhti riitti puolestaan 18-vuotiaissa kolmannelle sijalle.

Mattilaa nopeampia 500 metrillä olivat Davide Bottieri ja TaVin Mikko Niemenpää.

Sakke Mattila ylsi 200 metrillä ensimmäistä kertaa urallaan alle 40 sekunnin (39,97). Seuransa PM-kisaedustaja oli tyytyväinen finaalivetoonsa.

– Alkuerässä meno oli vielä hieman löysää, mutta finaalissa ylsin terävään melontaan, arvioi Mattila.

Mattilan päämatka on 200 metriä, mutta myös 500 metriä juniorilta taittuu vauhdikkaasti. Hän on kilpaillut myös kaksikoissa Davide Bottierin kanssa.

– PM-kisoissa Lahdessa olin neljäs kaksikoissa 18-vuotiaiden sarjassa ja viides oman sarjani yksiköissä. Ihan hyvin kausi on muutenkin sujunut, Mattila sanoi.

Lauantain kisan 200 metrin A-finaalin voittaja Davide Bottieri oli myös tyytyväinen vetoonsa Apparalla. K1-luokan maratonmatkalla (20 km) PM-pronssia melonut Bottieri saa kajakkinsa kulkemaan lujaa myös lyhemmillä matkoilla.

– Tänään kulki taas hyvin. Täällä oli kiva meloa, vaikka koko ajan piti olla tarkkana suunnan kanssa, sanoi Bottieri.

Vesikkojen kisoissa kilpailtiin 200 ja 500 metrin matkoilla. Mukana oli molemmilla matkoilla myös Special Olympics -luokka.

Kilpailunjohtaja Esko Aaltosen laskujen mukaan päivän aikana melottiin 29 lähtöä.

– Vesikoilta oli mukana tällä kertaa 15 melojaa. Kisassa melottiin myös monessa eri ikäsarjassa, ihan nuorista aina seitsemänkymppisiin saakka. Pääosissa olivat kuitenkin nuoret melojat, muistutti Aaltonen, joka on myös Kanoottiliiton kunniapuheenjohtaja. HäSa

Asiasanat

Menot