Uutiset

Nuoret radiojuontajat ovat Juigalpan julkkiksia

Taksikuski varoittaa Santa Claran kaupunginosasta. Alueella liikkuu jengejä, jotka tahtoessaan kellon vievät koko käden.
Päivällä seudulla on kuitenkin uneliaan rauhallista, eikä kulmatontin harmaata tönöä helposti uskoisi seudun toivotuimpien hittien lähetyspaikaksi.

Aaltopeltikaton alta kuitenkin paljastuu maalattiainen radiostudio äänipöytineen ja tietokoneineen. Taajuudella 95,7 raikaa Juigalpan paikallisradio.

Seudun suosituimmaksi kehuttu radio Krisol on kahden veljeksen työ ja koti.

Carlos Bucardo, 22, ja veljensä Rafael Bucardo, 21, päätyivät Juigalpaan muutaman kymmenen kilometrin päästä Boacosta, jossa paikallisen radioaseman omistaja opetti veljeksille radiojuontamisen salat. Noin vuosi sitten omistaja päätti perustaa radioaseman myös Juigalpaan.

Radio Krisol lähettää ohjelmaa aamukuudesta iltakymmeneen.

Jokainen päivä alkaa samalla kaavalla, Ave Marialla ja Nicaraguan kansallishymnillä, sitten vuoroon pääsevät muut ohjelmat ja kuulijoiden toiveet. Suosittuja ovat reggae, romanttinen musiikki ja espanjalainen duo Andy & Lucas. Välillä kuullaan uutisia ja lähetellään terveisiä.

-Tunnit menevät nopeasti. Kuulijat innoittavat työhön, heidän maailmaansa heittäytyy, Rafael kuvailee.

Onnekkailla piisaa tyttöjä

Jengit, väkivalta ja huumeet ovat tuttuja myös Juigalpassa ja Santa Claran kaupunginosassa. Rafael kertoo huomanneensa, että viime vuosina nicaragualaisten nuorten olo on pahentunut.

-Monilla on ongelmia kotona ja taloudessa, Rafael sanoo.

Hän uskoo, että musiikilla ja radiojuontajalla voi olla merkitystä juigalpalaisnuorten elämässä. Kasvattajan roolin vuoksi veljekset yrittävät olla hyviä roolimalleja:
lähetyksissä ei kiroilla.

Bucardoille juontajan työt ovat olleet kuin onnenpotku. Palkalla pärjää, ja Rafael kertoo radion omistajan kohtelevan heitä hyvin. Työn sivutuotteena veljeksistä on tullut paikallisjulkkiksia – raskas asema, joka velvoittaa vapaa-ajallakin.

-Diskossa tyttöjä on liikaakin, mutta se ei haittaa, veljekset virnistelevät.

Päivän lehti

11.8.2020