fbpx
Uutiset

Nuoret tuomittiin sakkoihin virusten ja troijalaisten jakelusta

Riihimäen käräjäoikeus tuomitsi kaksi nuorta miestä sakkoihin nettisivujen sotkemisesta ja virusten levittämisestä. Kyseessä oli toinen kerta, kun Suomessa käsiteltiin oikeudessa virusten levittämistä rikoksena.

Hämeenlinnalainen, vuonna 1988 syntynyt nuorimies tuomittiin 360 euron sakkoihin nuorena henkilönä vaaran aiheuttamisesta tietojenkäsittelylle, avunannosta luvattomaan käyttöön, luvattomasta käytöstä sekä vahingonteosta.

Hyvinkääläinen, vuonna 1986 syntynyt tuomittiin puolestaan 300 euron sakkorangaistukseen. Hänet tuomittiin muun muassa osaksi nuorena henkilönä tehdystä vaaran aiheuttamisesta tietojenkäsittelylle.

Nuoret miehet jakoivat vuonna 2004 kotisivuillaan ohjelmia ja ohjeita, joita voitiin käyttää tietomurtojen tekemiseen. Jaossa oli virusten ja troijalaisten lisäksi niiden lähdekoodeja sekä ohjelmia, joilla voi etsiä heikkouksia tietokoneiden suojauksista.

Molemmat nuoret saivat tuomion myös riihimäkeläisen RHL-Data Oy:n palvelimen luvattomasta käytöstä ja vahingonteosta toukokuussa 2004.

Oikeudenkäynti pidettiin 9. helmikuuta. (HäSa)

Menot