Uutiset

Nuori kulttuuri kuulosti rockilta ja popilta

-Onko tämä päällä? Jasmin Kettunen taputtaa mikrofonia.

Mikki saadaan päälle, ja hämeenlinnalainen Valo aloittaa keikkansa kulttuurikeskus Arxin lavalla. Käynnissä on Nuori kulttuuri Soundsin Kanta-Hämeen aluetapahtuma, jossa paikalliset yhtyeet voivat hankkia esiintymiskokemusta ja saada ammattilaisilta suoraa palautetta.

Eri puolilla maata järjestetyistä aluetapahtumista on mahdollista päästä jatkamaan valtakunnalliseen tapahtumaan Turkuun.

Vajaassa vartissa Valo ehtii esittää oman Music is my life -kappaleensa ja koverina Zen Cafén Olet todella kauniin.


Rock edustettuna

Keikan jälkeen Valon jäsenet löytyvät takahuoneesta.

-Olemme tyytyväisiä, vaikka aluksi jännitti. Muut bändit ovat vanhempia ja soittavat niin erilaista musiikkia, basisti Kettunen sanoo.

Tapahtuman esiintyjät on jaettu ikäryhmittäin 10-15- ja 16-20-vuotiaisiin. Musiikkilajeina voi olla mikä tahansa klassisesta heviin ja kansanmusiikkiin, mutta yllättäen mukana on enimmäkseen rockia.

Kuudesta bändistä vain Valo edustaa nuorempaa ikäryhmää ja on ainoana yhtyeenä ilmoittanut genrekseen popin. Esiintymiskokemusta on hankittu koulun juhlista ja tapahtumista.

-Olemme odottaneet tällaista tilaisuutta, kosketinsoittaja Maiju Roivainen toteaa.

-Jos tästä päästään Turkuun, aukeaa siitä kaikkea lisää, rumpali Aino Leppäkoski miettii.


Taso korkealla

Hardrock-bändi Commercial Agentsin jäsenet ovat soittaneet nykyisellä kokoonpanollaan puoli vuotta. Tapahtuman taso yllätti heidät hyvällä.

-Diggasin tuosta viimeisestä bändistä, jossa oli nuoria likkoja. Hyviä soittajia olivat, laulaja ja kitaristi Otto Kero toteaa Valosta.

Tapahtuman tuomareina toimivat muusikko Make Kivistö, tuottaja Erno Hyvättinen ja Suisto-klubin promoottori Kristian Schmidt kehuvat osallistujia hyvästä asenteesta.

-Kukaan ei tullut harjoittelematta. Kaiken kaikkiaan erilaisia bändejä ja hyvä soittotaito.

Raati saa valita Turkuun kuitenkin vain kolme yhtyettä. Lopulta päätöksen ratkaisee tuomarien arvio siitä, mille bändeille keikasta on eniten hyötyä tässä vaiheessa musiikillista uraa.

Turkuun lähtevät Valo, janakkalalainen Sankkerit ja hämeenlinnalainen Fly FM. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020