Uutiset

Nuori lupaus hakee Kerhosta peliaikaa

Kristian Vesalainen on ensimmäinen vuonna 1999 syntynyt jääkiekkoilija, joka on pelannut HPK:ssa miesten liigaa.

Vesalainen tuli Hämeenlinnaan Göteborgista myöhään tiistaina ja korkkasi miesten Liigan heti keskiviikkona Mikkelissä, kun HPK voitti jatkoajalla Jukurit.

– Sataprosenttisen tiedon lainasopimuksesta HPK:hon sain tiistaina. Piti nopeasti pakata kamat ja lähteä Hämeenlinnaan, kertoo Vesalainen.

Ensimmäisen ottelunsa oranssipaidassa hän pelaa lauantaina Helsingin IFK:ta vastaan.

– Hyvältä tuntuu. Mukava on päästä kouluttamaan entistä seuraani, 17-vuotias hyökkääjä vakuuttaa.

Vesalainen pelasi HIFK:n A-, B- ja C-junioreissa vielä toissa kaudella. Viime kaudeksi hän muutti Ruotsiin Frölundan organisaatioon. Vesalainen aloitti Frölundan maineikkaan junioriakatemian A-nuorten joukkueessa, mutta pääsi jo 16-vuotiaana Frölundan miesten joukkueeseen. Hän pelasi 19 ottelua Ruotsin liigan (SHL) runkosarjassa ja viisi ottelua pudotuspeleissä.

Juniorin kausi oli lähes täydellinen: Ruotsin miesten mestaruus, Ruotsin 18-vuotiaiden mestaruus ja ehkä kaikkein kirkkaimpana kohokohtana MM-kulta Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

18-vuotiaiden MM-kisoissa Vesalaisen seitsemän ottelun saldo oli 2+4=6. Hän kuului ”alaikäisenä” pikkuleijonien kärkipelaajiin. Arvioitu on, että Vesalainen on ensi kesän NHL-draftin ensimmäisen kierroksen valintoja.

Vesalainen vakuuttaa viihtyneensä Frölundassa oikein hyvin.

– Olen tykännyt tosi paljon. Olin ennen sopimustani kuullut Frölundan toiminnasta paljon hyvää. Toissa kesänä kävin katsomassa siellä paikkoja ja kaikki vaikutti mukavalta. Ruotsin kielikin on jo tarttunut.

Miksi nuori lupaus sitten halusi tulla Kerhoon jouluun saakka kestävällä lainasopimuksella.

– Halusin päästä pelaamaan. Tykkään HPK:n pelityylistä tosi paljon. Täällä saa mennä paljon ja kovaa, Vesalainen vastaa.

Frölundan joukkueessa Vesalainen ehti tällä kaudella pelata 16 SHL:n ottelua saldolla 1+4=5 (+1). Frölunda johtaa Ruotsin sarjaa ja Vesalaisen peliaikakeskiarvo oli 10.59.

Selvää on, että Vesalainen on vahvasti tyrkyllä myös Jukka Rautakorven luotsaamaan Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka puolustaa maailmanmestaruutta tapaninpäivänä Kanadassa alkavissa MM-kilpailuissa. MM-leiritys alkaa 12. joulukuuta, joten ainakin siihen saakka Vesalainen on mukana HPK:n liigajoukkueessa.

Kerho pelaa lauantaina lähes samoin ketjuin kuin keskiviikkona Mikkelissä. Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan vain Philippe Cornet ja Teemu Turunen vaihtavat ketjuissa paikkoja. Cornet tulee Otto Paajasen ja Janne Lahden rinnalle ja Turunen hyökkää Severi Sillanpään ja Jaakko Turtiaisen kanssa.

Tämä tietää sitä, että Vesalainen jatkaa Oula Palven johtamassa triossa, jonka toisena laiturina kiitää Eero Somervuori. Keskiviikkona HPK-debyytissään Vesalaisen peliaika oli 17.02 eli vastuuta tuli heti kivasti.

– HPK:hon oli mukava tulla. Jengi otti minut hyvin vastaan. Ketjukaverit ja valmentajat ovat minua jeesanneet, Vesalainen sanoo.

HPK:sta Vesalainen tuntee myös 20-maajoukkueeseen tähtäävän puolustaja Nicklas Almarin. Almari, 18, pelaa tällä hetkellä lainalla Mestiksen LeKissä, jossa HPK:sta ovat nyt myös Matias Haaranen ja Waltteri Hopponen. Miro Ruokonen on puolestaan viikonlopun HPK:n A-nuorissa Vaasan turnauksessa.

Antti Pennasen mukaan HPK haluaa tukea Vesalaisen kehitystä.

– Tiesin pelaajan. Maajoukkuetoiminnassa nimi oli esillä. Vesalaisella on luisteluvoimaa, hän on isokokoinen, taitava ja hänellä on hyvä laukaus. Uskon, että HPK:n pelaaminen tukee hänen vahvuuksiaan, Pennanen tuumaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic