fbpx
Uutiset

Nuorille ropisi finaalipaikkoja EM-Tallinnassa

Yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kilpailujen ensimmäinen päivä Tallinnassa sujui suomalaisittain enimmäkseen suotuisissa merkeissä, sillä loppukilpailupaikkoja tuli runsaasti.

Perjantain moukarifinaalissa nähdään hämäläisväriäkin, vaikkei Tampereen Pyrinnön Juho Saarikoski saanut rikki 71,50 metrin karsintarajaa. Toisen kierroksen 69,87 riittti mainiosti.

– Se oli muuten hyvä heitto, mutta loppuveto meni vähän läpi. Olen ennätyskunnossa, Saarikoski vakuutti.

Hänelle Kadrioru-stadion on tuttu paikka, jolla neljä vuotta sitten junioreiden EM-finaalista irtosi viides sija. Suunnilleen samaan on nytkin täydet mahdollisuudet.

– Rinki tuntuu niin pitävältä, ettei mahdollinen sadekaan haittaa finaalissa, Saarikoski sanoi.

Karsinta meni suomalaisittain täydellisesti, sillä myös Jesse Lehdon 69,76 ja Tommi Remeksen 68,27 riittivät kevyesti jatkoon. Karsintarajan 71,50 ylitti vain kaksi miestä.

Seitsenottelussa sekä Miia Sillman että Jutta Heikkinen venyivät kolmeen lajiennätykseen ja jatkavat perjantaina sijoilta seitsemän ja kahdeksan.

– Päivä meni arvosanan yhdeksän miinus tahdissa. Aidoissa rytmini hajosi, mutta korkeudessa sain valmentaja Tiia Hautalalta neuvoja kaarrejuoksuun ennen kuin ylitin toisellani 176, Sillman luonnehti.

Naisten 100 metrillä ei tarvita välieriä, ja Milja Thureson porhalsi ennätyksellään 11,62 suoraan finaaliin sijoituttuaan alkueränsä toiseksi.

– Keskityin lähtöön, ja se meni nappiin. Kun lähtö onnistuu, juoksu kulkee muutenkin, tyytyväinen Thureson sanoi.

Seiväsnaiset Aino Siitonen ja Erika Hjerpe selvittivät karsinnan 415:llä ja 410:llä. Varsinkin Lahden eliittikisoissa seipään katkeamisen vuoksi kauhunhetkiä kokeneelle Hjerpelle läpimeno merkitsi isoa helpotusta.

Camilla Richardsson selviytyi helpohkosti 3000 metrin estefinaaliin kauden parhaallaan 9.59,76.

– Pekingin MM-raja 9.44,00 tuntuu taas hieman realistisemmalta, koska alku mentiin nyt niin hitaasti, ja juoksu tuntui hyvältä. Richardsson sanoi kaatosateisen urakkansa jälkeen.

Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors jännitti 100 metrin alkuerissä, kestääkö Jämsänkosken karnevaalilla krampannut takareisi. Kesti se, mutta aika 10,70 jätti 0,04 sekunnin päähän jatkopaikasta.

– Se oli perusjuoksu, mutta tällä pitäisi olla sataprosenttisessa kunnossa. Viestiä ajatellen oli hyvä, että jalka kesti. Sille on tehty kaikki mahdollinen paitsi kuvattu, Ahlfors kertoi.

Torstain pahin suomalaispettymys oli Kristian Pullin putoaminen pituusfinaalista erittäin vaisulla tuloksella 721. Sillä hän sijoittui karsinnan 13:nneksi, ja jatkopaikka jäi kahdeksan sentin päähän. HäSa

Asiasanat

Menot