Uutiset

Nuorisoporukalta järjetöntä väkivaltaa

Riihimäen keskustassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa on kahtena peräkkäisenä yönä syyllistytty mielettömään ja harvinaisen törkeään väkivaltaan.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä asunnossa pahoinpideltiin 12-vuotiasta poikaa nyrkein ja potkimalla. Myös teräaseita käytettiin ja viilleltiin uhria käsiin. Pitkään kestäneen hakkaamisen jälkeen pojan silmät teipattiin ja hänet talutettiin asunnosta pihalle. Pihalla poikaa vielä potkittiin ja kiellettiin kertomaan tapahtuneesta kenellekään.

Poika pääsi omin voimin rautatieasemalle, mistä taksi vei hänet sairaalaan. Häneltä murtui pahoinpitelyissä nenä, silmät muurautuivat umpeen, käsiin jäi viiltohaavoja ja ruhjeita ympäri kehoa.

Viehtymystä väkivaltaan
Seuraavana yönä kuuden hengen nuorisoporukan uhriksi valikoitui 26-vuotias mies, jonka kädet sidottiin selän taakse ja hakattiin vasaralla, rautaketjulla ja nyrkein. Mies pääsi pitkään kestäneen pahoinpitelyn päätteeksi karkaamaan asunnosta. Vammoiksi kertyi murtumia nenään ja kasvoihin, kuten myös viiltohaavoja ja ruhjeita.

Poliisi otti keskiviikkona kaikki tekijät kiinni ja heitä esitetään vangittaviksi törkeistä vapaudenriistoista ja pahoinpitelyistä epäiltynä. Kuuden hengen porukasta vain kaksi miehistä on täysi-ikäisiä. Nuorin on 15- ja vanhin 26-vuotias. Ryhmään kuului kaksi nuorta naistakin.

Osalla tekijöistä on vahva väkivaltarikostausta entuudestaan. He ovat muun muassa hakanneet ihmisiä ravintoloiden edustoilla. Tämän viikon tapahtumien lisäksi tutkitaan muitakin saman porukan tekemiksi epäiltyjä väkivaltarikoksia.

Mitään järjellistä syytä tai motiivia teoilleen epäillyt eivät ole osanneet kuulusteluissa kertoa.

– Vaikuttaisi siltä, että tekijöiden ajatusmaailmassa on viehtymys väkivaltaan. Uhrit ja osa tekijöistä tunsi toisensa etukäteen, kertoo komisario Ilkka Iivari Kanta-Hämeen poliisilaitokselta. (HäSa)