fbpx
Uutiset

Nuorisopsykiatria muuttaa väliaikaisesti Keinusaareen

Keskussairaalan nuorisopsykiatrian poliklinikka siirtyy Ahveniston sairaalan remontin takia väliaikaisesti uuteen Keinusaaren toimistotaloon. Muutto toteutunee ensi helmi-maaliskuussa.

Sairaanhoitajapiirin johtaja Jarmo Väänänen kertoo, että sairaanhoitopiiri vuokraa tilat viideksi vuodeksi. Muuttoajankohta riippuu siitä, kuinka nopeasti uusiin tiloihin ehditään rakentamaan väliseiniä. Remontin toteuttaa vuokranantaja.


Lastenpsykiatriakin muuttaa

Nuorisopsykiatrian poliklinikka tarvitsee väistötilat, koska Ahveniston sairaalan A-siipeen remontoidaan tiloja lastenpsykiatriaa varten.

Lastenpsykiatrian vuodeosasto ja pääosa poliklinikkatiloista sijaitsevat niin sanotussa ylätalossa Ahveniston sairaalan takana. Ylätalossa on huono sisäilma, joten lastenpsykiatria ei voi toimia siellä enää. Lastenpsykiatria muuttaa ylätalosta nuorisopsykiatrialta vapautuviin tiloihin.

Sairaanhoitopiiri vuokraa Keinusaaren tilat viideksi vuodeksi. Vuokrattava tila on 408 neliötä ja kuukausivuokra on noin 7 700 euroa, mikä tekee vuosivuokraksi 92 400 euroa.


Viiden vuoden vuokra-aika

Oletus on, että nuorisopsykiatria pääsee muuttamaan viiden vuoden kuluttua takaisin Ahveniston sairaalaan. Siihen mennessä ylätalo lienee remontoitu ja sairaalarakennuksesta voidaan siirtää toimistoväkeä sinne. Näin nuorisopsykiatrian poliklinikka voisi muuttaa vapautuviin toimistotiloihin.

Jarmo Väänänen kertoo, että vuokra-aikaa tarvitaan ainakin viisi vuotta sen takia, että sairaanhoitopiirillä ei ole kovin paljon rahaa korjauksiin. Siksi remontit on tehtävä pitkällä aikavälillä.

Ylätalon peruskorjaus on tarkoitus toteuttaa aikaisintaan vuonna 2014. (HäSa)

Menot