Uutiset

Nuorta ei jätetä -kampanjan viestinviejät astuvat yristysten kynnyksen yli

Hämeenlinnan kaupungin Nuorta ei jätetä -kampanja ottaa uuden askeleen kohti työpaikkoja. Nyt viestiä tulevat tuomaan paikan päälle nuoret itse.

Reilun kymmenen nuoren ryhmä on pian kuukauden päivät osallistunut Dumela-koulutukseen, joka on ohjaavaa työvoimakoulutusta alle 25-vuotiaille nuorille. Koulutus kurssittaa nuoria työnhakutaidoissa ja antaa tietoa työmarkkinoiden toimintatavoista.

Koulutusjaksoon kuuluvan työssäoppimispaikan nuoret koettavat saada astumalla sisään yrityksiin ja kysymällä suoraan töitä.

– Marssimme sisään ja kerromme asiamme. Isompiin yrityksiin kannattaa tosin soittaa etukäteen, mutta pienempiin voi varmaan mennä suoraan juttelemaan, uskoo Sofia Eskola.

– Etusetelin kanssa on helpompi lähestyä työnantajaa. Hekin saavat vaihdossa jotain, kun ottavat meitä töihin, Eskola lisää.

Nuorta ei jätetä -kampanjaan kuuluva vaihtokauppa tarkoittaa sitä, että työllistäessään nuoren yritys saa 250 euron arvoisen etusetelin, jonka yritys voi lunastaa kaupungilta, kun nuoren työsuhde on päättynyt. (HäSa)

Päivän lehti

5.6.2020