fbpx
Uutiset

Nuorten asema

Kävellessäni paikalliseen R-kioskiin ryntäsi eläkeläinen nainen ohitseni tönien ja sanoi minulle, että hän ehti minua ennen rahapeliautomaatille. Pyysin anteeksi ja kävelin sisään.

Huomasin, että yksi automaatti oli vapaana ja olin laittamassa rahaa siihen. Silloin tiskin edestä ryntäsi vanhempi mies huutaen, että se on hänellä käytössä (vaikkei rahaa automaatissa ollut).

Pyytelin jälleen hymyillen ja ehkä hieman närkästyneesti anteeksi.

Kun mies lopetti pelaamisen, hän antoi tilaa minun jälkeeni jonottamaan tulleelle miehelle tilaa sanoen: “Tule pidin sinulle paikkaa!” Siinä vaiheessa sappeni alkoi todenteolla kiehua.

Ymmärrän, että vanhemmat ihmiset haluavat kunnioitusta meiltä nuoremmilta, mutta toivoisin myös heiltä vastakaikua, sillä usein vaikka olemme kohteliaita, ei heiltä heru edes pientä hymyä tai kiitosta, jos vaikka annamme heille ystävällisesti tilaa bussissa tai vastaavassa tilanteessa.

En kuitenkaan halua yleistää tätä asiaa, sillä on olemassa erittäin mukavia vanhempia ihmisiä, jotka jaksavat aina hymyillä ja olla kohteliaita sekä vanhemmille että nuorille.

Toivoisin siis, että nuoria kohdeltaisiin siten kuin haluaisitte, että myös teitä kohdeltaisiin.

Närkästynyt

Hämeenlinna

Menot