Uutiset

Nuorten Eliittikisat …televisioidaan …Janakkalasta

Nuorten Eliittikisat on 17- ja 19-vuotiaille tarkoitettu kilpailusarja, jossa käydään ensi kesän aikana kuusi osakilpailua ympäri Suomea. Yksi osakilpailuista käydään Turengissa Liinalammen urheilukentällä. Janakkalan kilpailun järjestää Janakkalan Jana yleisurheilu.

Janakkalan kilpailu myös televisioidaan YLE:n TV2:lla. Lähetystä on luvassa kahden tunnin ajan. Viimevuotinen televisioitu kilpailu Valkeakoskella keräsi yli 250 000 katsojaa ruudun ääreen.

Jana yleisurheilun valmennuspäällikkö Jari Kataja kertoo, että kilpailun valmistelut ovat olleet täydessä vauhdissa jo pitkään.

– Olemme muun muassa Janakkalan kunnan kanssa sopineet yhteistyöstä ja paikkakunnan yhdistyksiä ja yrityksiä on kutsuttu tapahtumatorille esittäytymään. Myös Liinalammen kenttä vaatii pientä ehostusta ja katsomorakenteiden uudistamista. Asiasta on käyty neuvotteluja kunnan edustajien kanssa.

Nuorten Eliittikisoissa Janakkalassa kilpaillaan 36 eri lajissa ja lajit tuovat Turenkiin suomalaisen yleisurheilun nuorten parhaimmistoa.

Kilpailun yhteydessä järjestetään tapahtumatori, jossa paikalliset yritykset ja yhdistykset tekevät toimintaansa tutuksi. (HäSa)

Asiasanat

Mainos