Uutiset

Nuorten Eliittikisat Liinalammilla

Turengin Liinalammella kilpaillaan keskiviikkona yleisurheilun Nuorten Eliittikisojen osakilpailu. Liinalammella kilpaillaan 36 eri lajissa ja lajit tuovat Turenkiin suomalaisen yleisurheilun nuorten parhaimmistoa. Mukaan on ilmoittautunut noin 270 urheilijaa eri puolilta Suomea.

Janan omista urheilijoista mukana ovat mm. M19-sarjan Mikael Reuna (100 m ja pituus), Janne Niemi (5000 metrin juoksu) ja M17-sarjasta nuorten MM-rajan (480) ylittänyt Niko Koskinen (seiväs) sekä Leevi Räikkönen (korkeus).

Liinalammella vierailevia tähtiä ovat mm. Nakkilan Vireen Kristian Salo (M19 100 m), Kuopion Reippaan Kristian Rouvali (M19 pituus) ja Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen (M19 kiekko), joka viime kesänä voitti ikäluokkansa Suomen mestaruuden.

M19-sarjassa 100 metrille on ilmoittautunut 18 kovaa pinkojaa. Ennakkosuosikin viittaa tuolla matkalla kantaa Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors, jonka ennätys matkalla on 10,72. Samoin N17-sarjan 100 metrillä on mukana peräti 29 nopeaa nuorta naista. N19 100 metrillä nähdään, miten Turun Tovereiden Milja Thureson, Karhulan Urheilijoiden Jatta-Juulia Hanski ja Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa hoitavat ennakkosuosikkeina kilpailun loppuun saakka.

Myös M17-sarjassa on luvassa tiukka keihäskilpa, kun mitaleista taistelevat IF Raseborgin Oliver Helander, Veikkolan Veikkojen Tuomo Kaurila ja ainakin Espoon Tapioiden Miro Mättänen. N17-kuulan tulos näyttää jo etukäteen selvältä, mutta nähtäväksi jää, hoitaako Nokian Urheilijoiden Oona Vilermo voiton kotiin tekemällä jälleen 15 metrin ylityksen.

Koska paikalla on runsaasti tv-kalustoa, Liinalammen ympäristön käyttöä joudutaan rajoittamaan. Tapahtumapaikalla on myös liikenteenohjaus ja lähistöltä saapuvien pyydetään tulemaan paikalle jalan tai polkupyörällä.

Yleisöllä on kisakatsomoon vapaa pääsy. Yleisöä ja kilpailijoita kisapaikalla palvelee Janan kisakioski. Kilpailun yhteydessä järjestetään tapahtumatori, jossa paikalliset yritykset ja yhdistykset tekevät toimintaansa tutuksi.

Janakkalan kilpailu televisioidaan YLE:n TV2:lla. Lähetystä, josta osa on suoraa, on luvassa noin kahden tunnin ajan. Lisätietoa Janakkalan tapahtumasta saa Jana yleisurheilun (www.janakkalanjana.info) nettisivuilta. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic