fbpx
Uutiset

Nuorten päihteettömyyden tukeminen hidasta Hämeessä

Hämeenlinnan seudun kuntien luottamushenkilöille lähetetty vetoomus kaksi vuotta sitten, ei vauhdittanut kuntia uusiin ideoihin nuorten päihteettömyyden tukemiseksi. Hankkeen vauhdittamiseksi maaherra Anneli Taina ja Hämeenlinnan sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Erkki Torppa lähettivät kesäkuussa seudun kunnille vetoomuksen, jotta kunnat yhteistyössä järjestöjen ja yritysten kanssa järjestäisivät 14-17-vuotiaille nuorille tiloja ja toimintamahdollisuuksia päihteetöntä vapaa-ajanviettoa varten.

Vastausten perusteella näyttää, että kunnat eivät vielä ole kovin aktiivisesti hakeneet uusia toimenpiteitä ja uudenlaista verkostoitumista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Osa seudun kunnista haluaa odottaa, mihin suuntaan seutuyhteistyö etenee. Jotkut kunnat puolestaan toteavat, että nuorisotoimeen ei ole taloudellisista syistä mahdollista palkata lisäresursseja, joten toimintaa ei juurikaan voida laajentaa. Ainoastaan Hauholla ja Lammilla on kehitelty uusia toimintatapoja.

Suunnitelmallista yhteistyötä yritysten kanssa ei tehdä missään kunnassa. Myöskään järjestöjen kanssa ei ole kovinkaan laajaa yhteistyötä.(HäSa)

Menot