Uutiset

Nuorten työpajaa halutaan laajentaa Janakkalassa

-Meillä on halu ja tarve laajentua. Nyt meille mahtuu kerralla 33 asiakasta, ja seinät rupeavat tulemaan vastaan, sanoo nuorten työpajan ohjaaja Tomi Lindstén.

Janakkalassa onkin alettu pohtia työpajan laajennusmahdollisuutta. Asia on ollut esillä perusturvalautakunnassa.

-Siitä käytiin periaatekeskustelu viime viikolla, ja kyllä laajentumiseen suhtauduttiin hyvin myönteisesti. Asia menee eteenpäin jatkoselvittelyyn, sanoo perusturvalautakunnan puheenjohtaja Teemu Saarinen (kok.).


Höylätuotteen naapuritontille?

Laajentuminen on tarkoitus toteuttaa niin, että työpaja vuokraisi Turengista lisätilaa kierrätys- ja kunnostamistoimintaa varten. Sopiva paikka olisi Turengin Höylätuotteen naapurissa sijaitseva kiinteistö, joka on kunnan omistuksessa, mutta Höylätuotteen vuokraama.

-Yritys on ilmoittanut, ettei tarvitse kiinteistöä enää ja on valmis siihen, että kunta lunastaa vuokrasopimuksen, Lindstén kertoo.

Tähän liittyy kuitenkin vielä selvitettäviä asioita. Mahdollisesti kaavaakin on muutettava.

-Henkilöstön määrääkin on mietittävä. Miten pystytään hoitamaan toiminta kahdessa paikassa, Saarinen sanoo.

Saarinen sanoo itse kannattavansa työpajan toiminnan laajentamista.

-Tarvitsemme nuoria tukevaa työtä. Pitäisi käydä periaatekeskustelua siitä, miten resursseja ohjattaisiin nimenomaan nuorten työllistämiseen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn.

Työpajatoiminta pyrkii nykyään aktivoimaan myös pitkäaikaistyöttömiä. Saarisen mielestä heitä varten pitäisi keksiä muita tukitoimia.

-Työpajatoiminta pitäisi suunnata pääasiassa nuorille.


Tervakoskeakin on mietitty

Lisäksi on mietitty työpajatoiminnan mahdollista aloittamista myös Tervakoskella. Sekä Lindstén että Saarinen pitävät kuitenkin järkevämpänä, että toimintaa kehitetään Turengissa.

-Tervakoskelle laajentaminen vaatisi enemmän työntekijöitä kuin toiminnan laajentaminen täällä Turengissa, Lindstén sanoo.

Hän lisää, että linja-autojen aikataulukin sopii hyvin työpajan aukioloaikoihin. Tosin vuorojen vähyys on koettu ongelmalliseksi: jos Tervakoskelta tulija myöhästyy aamun bussista, hän ei pääse työpajaan koko päivänä. (HäSa)