Uutiset

Nuortevalle pronssia Euroopan cupista

Hämeenlinnan Judoseuran Lalli Nuorteva voitti pronssia judon Euroopan cupista. Osana olympiakarsintaan kuuluva Euroopan cup järjestettiin Ruotsin Helsingborgissa.

Nuorteva aloitti kisat vakuuttavalla voitolla Ranskan Lloyd Soytensista. Ranskalainen kaatui ipponin arvoisesti. Toisessa ottelussa vastustajana oli Venäjän Albert Daaev. Daaev aloitti vahvasti ja siirtyi kahden onnistuneen heiton jälkeen johtoon. Nuortevan voimat näyttivät jo hiipuvan, mutta sitkeästi taistellen hän kaivoi täydellisen heiton, joka toi voiton.

Välierä Israelin Archy Wolfmania vastaan alkoi Nuortevan hallinnalla, mutta suorituksia ei nähty. Wolfmania varoitettiin jo kahdesti, mutta sitten Nuorteva väsyi ja israelilainen alkoi painostaa. Nuortevalle tuomittiin lopulta neljä varoitusta, joka tiesi tappiota ja pronssiottelua.

Pronssiottelussa Puolan Roman Blonski pysyi pystyssä 21 sekuntia. Nuorteva otti hallinnan heti ensimmäisestä aloituksesta, painoi puolalaisen jalkaheitolla selälleen ja pääsi ensimmäistä kertaa miesten Euroopan cupissa mitalipallille. (HäSa)

Asiasanat